Werkkoffers zijn oersterk. Gooi ze uit een helikopter, rijd er met een auto overheen of laat er een olifant op zitten; dat schijnt allemaal geen probleem te zijn. Maar hoe moet u eigenlijk met uw werkkoffer omgaan? Safetyfreaks geeft 4x advies.

 

pelicase naamplaatje#1 Personaliseer de koffer 
Werkkoffers lijken doorgaans erg veel op elkaar. Zorg dat u en anderen uw koffer kunnen herkennen. Dat kan met stickers, maar een perfect passend naamplaatje met rvs-look ziet er een stuk netter en professioneler uit!

Of kies voor een kleurtje. Safetyfreaks heeft gekleurde Peli Cases (zelfs roze!) en Nanuk-werkkoffers in het assortiment. Dat valt lekker op!

Wilt u het helemaal gek maken? Kies dan voor off-roadwielen, dat kan alleen bij Safetyfreaks!

 

slot voor pelicase 1510#2 Zorg dat ie van u blijft

Werkkoffers zijn zeer gewild. Ook onder dieven. Met name koffers van het wereldberoemde merk Peli Case worden regelmatig gestolen. Denk (ook) daarom eens aan de aanschaf van een Nanuk-werkkoffer. Deze zijn zeker zo goed, maar minder diefstalgevoelig.

Welk merk u ook heeft: zorg dat de koffer op slot zit. Slim is een stalen kabeltje door het handvat te halen en deze vast te zetten met een hangslot.

Wanneer u de koffer personaliseert (zie #1), dan is deze minder aantrekkelijk om hem te stelen.

 

pelicase deksel interieur#3 Houd hem geordend

U stopt natuurlijk niet al het gereedschap los in de koffer. Zorg voor een goede kofferindeling. Met plukschuim beschermt u uw gereedschap en vakverdelers maken dat alles op zijn plek blijft. Ook handig: een dekselinterieur; in deze zakjes aan de binnenkant van de deksel bergt u al uw losse spullen handig op.

Denk eraan dat u uw koffer niet te vol stopt. Dat is slecht voor de inhoud en u kunt niks terugvinden!

 

Pelicase ontvochtiger#4 Geen natte spullen erin!

Werkkoffers zijn waterdicht. Er kan dus geen regen of wat dan ook bij uw gereedschap, maar het werkt ook andersom: er kan geen vocht uit een dichte koffer. Zorg daarom dat de binnenkant droog blijft. Stop er geen vochtige spullen in. Dat gaat gegarandeerd stinken, en nog belangrijker: het is slecht voor uw gereedschap. Om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden, gebruikt u Peli-vochtvreters.