Back to business met 10% korting op alle Petzl veiligheidshelmen + toebehoren

Back to business met 10% korting op alle Petzl veiligheidshelmen + toebehoren

Met een mooie getinte huid zijn we na de bouwvak gewoon weer ‘back in business’ aan het werk.

Ondanks het coronavirus is er momenteel in de bouw en industrie genoeg werkgelegenheid. Er worden niet genoeg huizen gebouwd en alle zendantennes moeten worden omgebouwd van 4G naar 5G. Ook zijn de zonnepanelen niet aan te slepen en wil de consument het huis verduurzamen of uitbouwen na de ‘intelligente lock down’. De muren van de woning kwamen letterlijk op de thuiszittende consument af, waardoor deze plannen heeft gemaakt om aan te bouwen. Om dit allemaal goed, veilig en efficiënt te kunnen realiseren moet er vaak op hoogte worden gewerkt. En daarbij heb je onder andere een comfortabele werkhelm nodig. Om de harde werkers tegemoet te komen heeft Safety Freaks samen met Petzl een 10% kortingsactie opgezet in de gehele maand september 2020, waarbij alle veiligheidshelmen en toebehoren van Petzl in de aanbieding zijn.

Voor de Petzl veiligheidshelmen zijn de volgende accessoires in de hele maand september
verkrijgbaar met deze 10% korting:

Let goed op; niet zomaar alle accessoires kunnen op ieder ander merk helm worden geplaatst.

*Plak niet zomaar een willekeurige sticker op jouw veiligheidshelm. De lijmlaag van stickers kan
weekmakers bevatten waardoor de helmschaal onder de sticker na verloop van tijd broos/zwak
wordt. De helmstickers die vanuit de fabrikant verkrijgbaar zijn, zijn “veilige” stickers. Ben je verplicht
om bijvoorbeeld op een bepaalde site een helmsticker te plakken, vraag dan na of dit veilige
helmstickers zijn en geef dit aan wanneer je de helm door ons laat keuren.

De Petzl Strato en Vertex helmen zijn speciaal ontwikkeld zijn voor de werkzaamheden op hoogte. Ze voldoen dus aan alle gestelde veiligheidsnormen conform EN 397 (werkzaamheden op de grond) en EN 12492 (werkzaamheden op hoogte). Dankzij de verstelbare clip op de kinband kunt u de helm instellen op de gewenste normering. Daarnaast is de helm gemakkelijk uit te breiden met diverse accessoires zoals gehoorbescherming, een hoofdlamp, een veiligheidsbril of volledige gelaatsbescherming.

Samen met een hoofdlamp van Petzl kun je werken in donkere situaties.

Heb je al een Petzl helm, dan kun je nu ook met korting de reserve zweetband kopen om je helm weer in topconditie te brengen. 

Denk ook even aan het transporteren van een helm. Hiervoor heeft Petzl een transporttas en een plastic schaal voor een maximale bescherming en het maximaliseren van de levensduur van de helm.

Er is een verschil tussen industriële veiligheidshelmen voor werkzaamheden op de grond (gecertificeerd conform EN397) en industriële veiligheidshelmen voor werkzaamheden op hoogte (gecertificeerd conform EN12492).

De EN12492 normering komt voort uit de bergsport, terwijl de EN397 de norm is voor de reguliere industriële veiligheidshelm of bouwhelm. De grootste twee verschillen tussen deze twee normeringen hebben betrekking op de kinband en op de bescherming tegen impact vanaf de zijkant.


Klimhelm impact

Industriële klimhelmen die voldoen aan de EN12492 bieden bescherming tegen zowel een impact vanaf boven als een impact vanaf de zijkant, achterkant en voorkant van de helmschaal (zie onderstaand schema). 

Klimhelm impact

Klimhelm kinband

De helmen die zijn ontworpen voor werkzaamheden op hoogte, oftewel de industriële klimhelmen, hebben een kinband die vast blijft zitten tot een weerstand van 50 kg (+/- 500 Newton). Dit zorgt ervoor dat je de helm tijdens een val minder snel verliest waardoor het hoofd beschermd blijft tegen vallende voorwerpen of een stoot-impact. Bij een kracht vanaf 50 kg schiet de kinband los waardoor wordt voorkomen dat je jezelf zou kunnen verhangen aan de kinband. 

Wanneer een industriële veiligheidshelm (bouwhelm), die ontworpen is voor werkzaamheden op de grond, voorzien is van een kinband schiet deze eerder los, namelijk al bij een kracht vanaf 25kg (250 Newton). 

 

Gerelateerde producten