Hoe onderhoud ik mijn Steel Blue werkschoenen goed'

Hoe onderhoud ik mijn Steel Blue werkschoenen goed?

Bezit u een paar Steel Blue werkschoenen en wilt u er graag lang plezier van hebben? 
In deze blog gaan wij u stap voor stap helpen uw Steel Blue schoenen van een goede onderhoudsbeurt te voorzien. Hierdoor zijn uw werkschoenen helemaal klaar om, na deze onwerkelijke periode, goed voorbereid de draad weer op te pakken.

Stap 1: De binnenzijde van de schoenen

De inlegzool van uw werkschoen verwijderen is essentieel in het onderhouden van uw werkschoen. Een inlegzool in goede staat draagt namelijk enorm bij aan het comfort dat de schoen biedt. Kijk goed of de zool nog voldoende steun biedt en niet compleet is platgedrukt. Mocht dit wel het geval zijn, dan doet u er verstandig aan om een nieuw setje inlegzooltjes aan te schaffen.

Let op: zorg wel dat dit zooltjes zijn van Steel Blue zelf, wanneer u dit niet doet verliest de veiligheidsschoen haar S3 kwalificatie!

Stap 2: Veters verwijderen

Naast het beoordelen van uw inlegzooltjes zijn de veters ook een essentieel onderdeel van de werkschoen. Wat u niet wilt is dat je veters breken bij uw eerstvolgende werkdag. Controleer uw veters dus. Mochten ze op knappen staan of is er aantoonbare slijtage, dan adviseren wij om ze te vervangen.
Nadat de veters beoordeeld zijn is het belangrijk om de veters te verwijderen voordat u aan het onderhouden van de werkschoen zelf begint. Wanneer de veters verwijderd zijn kunnen de lip van de schoen en de ruimtes onder de veterlussen goed worden gereinigd. Dit zijn gedeeltes die moeilijk te reinigen zijn wanneer de veters nog in de schoenen zitten.

Stap 3: Afborstelen

Nu is het belangrijk dat het grove vuil van de schoenen wordt verwijderd. Dit doet u door de werkschoenen af te borstelen, doe dit met beleid en wat lauw water. Het is belangrijk om vuil van de schoenen te verwijderen omdat de schoenen dadelijk worden ingesmeerd met ledervet. Laat de schoen na het afborstelen volledig drogen op een natuurlijke manier, dus niet in de zon of op de verwarming of kachel!

Stap 4: Insmeren met Dubbin ledervet

Nu de schoenen schoon en droog zijn is het tijd om uw veiligheidsschoenen in te smeren met het ledervet van Steel Blue zelf, dit ledervet is het beste geschikt voor haar schoenen. Zorg dat u het ledervet goed uitsmeert zodat er een dunne laag op de schoenen achterblijft. Doe dit niet te dik, het zal een stuk langer duren voor het ledervet is ingetrokken en dit is niet goed voor het gehele proces.

Laat de schoenen na het insmeren met ledervet goed drogen op kamertemperatuur. Dit proces gelieve niet te versnellen door de schoenen in de zon te zetten of op een radiator, dit komt de kwaliteit van de schoenen niet ten goede.

Stap 5: Impregneren met waterproof spray

Nadat de schoenen geheel gedroogd zijn is het belangrijk dat de werkschoenen in de toekomst goed beschermd zijn tegen bijvoorbeeld water en modder. Dit doet u door de schoen in te spuiten met waterproof spray. Zorg dat u de gehele buitenkant van de schoen impregneert.

Voor Steel Blue schoenen raden wij de Nanex Always Dry aan, een hoge kwaliteit waterproof spray die wij tevens zelf ook gebruiken voor onze Steel Blue schoenen. Deze spray met nanotechnologie is direct ook ideaal voor de meeste kledingstukken.

Let er op dat u de nevel van de spray niet inhaleert!

Extra comfort tip: Bamboo socks

Als laatste extraatje willen wij u nog meegeven dat de Bamboo socks van Steel Blue dé ideale werksokken zijn. Deze sokken zijn gemaakt van bamboe, dit zorgt ervoor dat uw voeten in de zomer koel blijven en in de winter lekker warm. Daarnaast gaat bamboe dankzij de antibacteriële werking de ontwikkeling van nare geuren tegen.

Mocht u vragen hebben over het onderhoud van uw Steel Blue werkschoenen? U kunt altijd contact met ons opnemen via klantenservice@safetyfreaks.nl of bellen naar: 040 – 780 5232.

Klik hier om uw onderhoud set zelf samen te stellen!

Gerelateerde producten