ZZP'er vaak niet goed verzekerd

Helaas is uit onderzoek gebleken dat veel ZZP’ers zich uit financiële overwegingen vaak niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Door de groei van het aantal zelfstandigen wordt dit probleem ook steeds groter.


Een kwart van de zelfstandigen heeft onvoldoende financiële mogelijkheden om in een minimuminkomen te voorzien bij arbeidsongeschiktheid. Zelfs meer dan de helft van de ZZP’ers heeft niet genoeg mogelijkheden om te beschikken over een vervangend inkomen op het niveau van een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA).

Meer dan 75% van de zelfstandigen heeft dus minder dan het niveau van een WIA te besteden in het geval van arbeidsongeschiktheid. Dit is zorgwekkend. Vooral omdat een ongeluk op de werkvloer in een klein hoekje zit en u dit nooit 100% kunt voorkomen.

Er wordt gedacht aan een manier om dit probleem op te lossen, of op zijn minst te verminderen. Bijvoorbeeld het verplichten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Maar dit heeft voor- en nadelen, want voor welk bedrag zou een zelfstandige zich moeten verzekeren, ook in vergelijking tot bijvoorbeeld werknemers.

Zorg er dus zelf voor dat u financieel goed voorzien bent in geval van arbeidsongeschiktheid door een verzekering hiervoor af te sluiten. Zo kunt u zorgeloos aan het werk en mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan weet u dat u uzelf niet druk hoeft te maken over het inkomen.

Safetyfreaks kan in samenwerking met Adviespolis uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op een voor u passende wijze regelen die volledig is afgestemd op uw persoonlijke en financiële situatie.