De nieuwste Petzl I'D

De nieuwste Petzl I'D

De Petzl I'D is verbeterd

De bekendste afdaalapparaten van Petzl, de I'D S en de I'D L, zijn verbeterd. ID staat voor Industrial Descender. De S en de L staan voor de maat.


Gecontroleerd afdalen

Met de Petzl I'D kunt u gecontroleerd afdalen. In tegenstelling tot de Petzl Rig, die bedoeld is voor geoefende gebruikers, heeft de I'D een antipaniekfunctie. Wanneer u te snel of ongecontroleerd afdaalt blokkeert het apparaat. Dat gebeurt aan de binnenkant. Deze functie is niet de nieuwe lock-functie van de hendel.


De hendel van de Petzl I'D blokkeert nu automatisch

De I'D heeft een grote hendel. Om af te dalen trekt u met een hand aan de hendel. Met uw andere hand houdt u het touwuiteinde vast. Tijdens het afdalen kunt u stoppen. Bijvoorbeeld om werkzaamheden te verrichten. U hoeft daarvoor alleen de hendel los te laten. De hendel schiet dan automatisch in de lock-stand. Bij de oude I'D moet u de hendel manueel vergrendelen. De automatische lock-functie is daarom een substantiële verbetering.

Met de hendel in de lock-stand kunt u ook een stukje klimmen. Trek daarvoor het touwuiteinde omhoog.


Beter bestand tegen slijtage

Aan de bovenkant van het apparaat schuurt het touw altijd tegen de voorplaat. Die is van aluminium en zal dus op die plaats slijten door de wrijving. Dat deel is bij de nieuwe I'D gemaakt van RVS. Dit maakt het apparaat een stuk duurzamer.


Gemakkelijk te installeren

De Petzl I'D is nog steeds gemakkelijk te installeren op touw. U hoeft het apparaat niet los te maken van de klimgordel. Schuif eenvoudig de voorplaat open en plaats of verwijder het touw. De veiligheidspal aan de binnenkant zal de I'D blokkeren als het touw niet goed zit.


Conclusie

De Petzl I'D is van huis uit een veilig afdaalapparaat dat de gebruiker behoedt tegen ongelukken. De huidige verbeteringen maken dit afdaalapparaat nog veiliger en beter bestand tegen slijtage.

Gerelateerde producten