Gehoorbescherming, een must voor de industrie!

Velen hebben geen idee hoe snel gehoorbeschadiging opgelopen wordt en wat de gevolgen hiervan zijn. Zodra u een piep in de oren hoort of merkt dat het gehoor licht achteruit gaat is het al te laat. De gehoorbeschadiging is dan al opgelopen en dit is onomkeerbaar. Tegenwoordig wordt u in de industrie erg vaak blootgesteld aan schadelijke geluiden. Gehoorbescherming kan erg comfortabel zijn en (verdere) gehoorschade voorkomen of inperken. Ook zijn er veel toepassingsmogelijkheden.


Een groot probleem in de bouw?Gehooraandoeningen zijn jarenlang de beroepsziekte geweest met de meeste meldingen. Sinds een paar jaar is dit niet meer zo maar gehooraandoeningen blijven in de top 3 en dus een groot probleem voor werkgevers. Niemand wil thuis zitten met gehoorschade of op de werkvloer altijd gehoorproblemen hebben. Met Kendal otoplastieken heeft u altijd comfortabele gehoorbescherming op maat.


Overlast is overal
Gehoorschade loopt u al op wanneer u voor een langere periode blootgesteld wordt aan geluid dat hoger is dan 80 dB(A). Dit geluidsniveau is op vrijwel elke werkvloer aanwezig, of het nu constant of incidenteel is. Een cirkelzaag is een lawaaibron met een niveau van 110 dB(A), om maar even een voorbeeld te geven. Wanneer u boort wordt een niveau van 100 dB(A) bereikt. Dit om even weer te geven hoe frequent uw gehoor wordt blootgesteld aan geluiden die schadelijk voor het gehoor zijn. Het zou fijn zijn als u in het weekend ook nog kunt genieten van aangename geluiden om u heen zonder irritaties aan uw oor of hulp van een gehoorapparaat.

Oordoppen verplicht
Gehoorbeschadiging is dus niet meer beroepsziekte nummer één, maar op het moment is het nog steeds een groot probleem op de Nederlandse werkvloeren. Het probleem is onder andere gedaald vanwege ingrijpen van de overheid. Het is namelijk verplicht voor werkgevers om bij een blootstelling vanaf 80 dB(A) alle werknemers gehoorbescherming aan te bieden. Wanneer een geluidsniveau van 85 dB(A) wordt bereikt bent u als werknemer verplicht om deze aangeboden gehoorbescherming te dragen. Het nadeel van veel gehoorbescherming zoals “one size fits all” oordoppen is dat deze snel gaan irriteren en loszitten. Door de irritaties willen werknemers de oordoppen niet meer dragen, en als ze die nog dragen dan verliezen ze een groot deel van de demping wanneer ze los zitten.

Comfortabele oordoppen voor iedereen!
Kendal heeft een oplossing voor irriterende en slechte oordoppen. Otoplastieken op maat zijn een perfecte oplossing voor dagelijkse irritaties en problemen van werkgevers en werknemers. Deze oordoppen worden na aanmeting op maat voor u gemaakt. Zo heeft u geen last meer van irritatie, blijven de oordoppen de gehele dag zitten en worden storende geluiden gedempt terwijl u uw collega’s wel nog kunt horen praten. Kendal heeft hierin veel verschillende toepassingen die ieders eisen en verwachtingen tegemoet komen.Zo kunt u kiezen voor zachte siliconen oordoppen die als erg comfortabel worden ervaren. Voor de personen die hier nog irritaties van krijgen is er ook de harde variant die gemaakt is van antiallergisch materiaal. U kunt kiezen voor oordoppen met een aanpak zodat de gehoorbescherming gemakkelijker te verwijderen is. Er is keuze in de transparante of lichtblauwe vorm. Om uw gehoorbescherming nooit te verliezen is er de mogelijkheid de otoplastieken te voorzien van een detecteerbaar metalen kogeltje. Kendal levert het product standaard met bevestigingskoord, kledingclip, cerumen stick en een handige etui die gemakkelijk vast te maken en bij te houden is.

Lawaai filters voor elke job
Omdat er vele verschillende soorten lawaai zijn die resulteren in gehoorbeschadiging heeft Kendal veel onderzoek gestopt in het maken van verschillende geluidsfilters. Zo zijn er voor de zware industrie de Rode filters, deze hebben een erg sterke demping van het omgevingsgeluid. Voor de steigerbouw en metaalindustrie waarin constante storende geluiden aanwezig zijn is de blauwe filter erg geschikt. Voor de lichtere industrieën (qua geluidsniveau) is er de groene filter. Deze filters zijn niet gemaakt voor het doorlaten van spraak. Wanneer u in de muziekindustrie werkzaam bent is er keuze tussen drie filters die spraak, van bijvoorbeeld collega’s, wel behouden en u zo in staat stellen tot het communiceren. Is het nou erg belangrijk dat u kunt communiceren maar bent u werkzaam in de zwaardere industrieën dan heeft Kendal daar ook de ideale oplossing voor. Dankzij de mogelijkheid tot het aansluiten van uw portofoon via een speciaal ontworpen setje van Kendal  kunt u via de portofoon altijd blijven communiceren met uw collega’s op de werkvloer, en dit terwijl u geen geluidshinder ondergaat van het lawaai in uw omgeving.

Kendal stelt service voorop
De otoplastieken van Kendal worden geleverd met een garantie van twee jaar op de pasvorm en demping. Daarnaast hebben de otoplastieken (indien goed onderhouden) een levensduur van twee tot drie jaar. Zo kunt u twee jaar lang werken zonder last te hebben van uw gehoor, zonder dat u merkt dat de geluiden gefilterd en gedempt worden. Omdat uw oren en uw gehoorgang na vijf jaar hoogstwaarschijnlijk veranderd zijn is het dan noodzakelijk de gehoorgang opnieuw aan te meten.

Levensduur vergroten
Uw gehoorbescherming blijft uiteraard niet schoon van zichzelf. Hiervoor heeft Kendal een reiniging set samengesteld die bestaat uit reinigingsvloeistof, een bakje met zeef, een blaasbalgje, reinigingstabletten en alcoholische doekjes. Hiermee houdt u niet alleen de gehoorbescherming steriel, dit voorkomt infecties en verlengt de levensduur van de otoplastieken. De otoplastieken zijn CE-EN 352-2 gecertificeerd en getest.

Safetyfreaks komt ze opmeten
Safetyfreaks is gediplomeerd als otometrist van Kendal gehoorbescherming. Wilt u dat we uw gehoorgang aanmeten voor Kendal otoplastieken? Dan kunt u bij ons in de winkel langskomen op afspraak om in een kwartiertje aangemeten te worden. Ook kunnen we bij u op kantoor, op de werkvloer of zelfs bij u thuis langskomen om de gehoorbescherming aan te meten. Zo kost het u maar een kwartiertje van uw tijd. Omdat het een twee tot drie weken duurt voordat de otoplastieken gemaakt zijn en bij ons geleverd zijn kunt u in de tussentijd voor een gereduceerde prijs No Noise oordoppen gebruiken terwijl u op uw otoplastieken wacht.Voor alle mogelijkheden en meer informatie kunt u hier klikken.