Onze nieuwe lijn: Safe Up

geplaatst op 17/12/2015| Posted in Nieuws

Bevestiging van gereedschap aan een harnas

Onlangs hebben we hier de Safe Up valbeveiliging voor gereedschap geïntroduceerd. Voor diverse gereedschappen kunnen houders aan een multiriem worden geplaatst, waarbij het gereedschap met een krulsnoer aan de houder is bevestigd.

Safe Up van Safetyfreaks zet in op maximale kwaliteit, comfort en functionaliteit. Wat dat laatste betreft: deze houders hebben allemaal een variant die bedoeld is voor bevestiging aan een harnasgordel. Dat is bijzonder; meestal zijn houders bedoeld voor bevestiging aan een riem. Het voordeel van deze variant is dat bij het harnas geen aparte riem gedragen hoeft te worden. Daarnaast worden de houders niet, zoals bij de multiriem, met een pin en ringetje bevestigd. Een nylon band met gesp maakt deel uit van de houder.

Naast gereedschapsbeveiliging bevat de Safe Up-lijn meer artikelen die met een harnas gebruikt kunnen worden, zoals de Trauma Relief Strap, schouderbescherming en spietas.


Diverse houders

Hieronder laten we drie artikelen zien: hamer- ratel- en waterpashouder. De houders hebben een dubbele leren laag aan voor- en achterkant. Hamer- en ratelhouder zijn voorzien van sterke blindklinknagels om uitscheuren van de naden te voorkomen. De waterpashouder heeft kleinere blindklinknagels op de hoeken. Alle houders hebben een band met gesp die om de harnasgordel wordt bevestigd. Heel belangrijk is het krulsnoer. Dit wordt vastgemaakt aan het gereedchap en aan een van de ringen op de houder. Zo kan het gereedschap nooit naar beneden vallen. Wel zo prettig voor collega's en voorbijgangers!

Andere Safe Up-artikelen

Ook de hieronder afgebeelde Safe Up-artikelen worden gedragen in combinatie met een harnasgordel. De Safe Up-Trauma Relief Strap levert een belangrijke bijdrage aan uw persoonlijke veiligheid. Na een val zal de gebruiker in het harnas bungelen. Hierdoor wordt de bloedcirculatie bij de liezen belemmerd, wat ernstige gevolgen kan hebben als de gebruiker niet snel uit deze positie wordt bevrijd. Dit wordt het Harness Suspension Trauma genoemd. De Trauma Relief Strap is verbonden met de harnasriem en kan met een beweging worden geopend. Daardoor wordt een lijn met voetlus uitgerold. Hierin kan men gaan staan, waardoor de bloedcirculatie niet meer wordt belemmerd. Lees hier het blogartikel over de Trauma Relief Strap en het Harness Suspension Trauma.

De Safe Up-schouderbescherming wordt gedragen onder de schouderbanden van een harnas. Schouderbescherming is verplicht sinds september 2015. Deze verdeelt het gewicht over de schouders waardoor er minder snel schouderklachten optreden. De schouderbeschermer heeft een zachte onderkant die op de schouders rust. De bovenkant is gemaakt van sterk leer dat bestand is tegen weersinvloeden. Tijdens het bewegen past de vorm van de beschermer zich aan de schouder aan.

Tenslotte kan ook de Safe Up-spietas met een harnasgordel worden verbonden. Eigenlijk zijn we wel benieuwd wat u erin stopt. Laat het ons gerust weten!