Samenwerking Safetyfreaks en Riwal is een feit

'Wil je veilig werken op hoogte? Huur dan geen hoogwerker zonder goedgekeurd veiligheidsharnas met instelbare positioneringslijn', aldus Graard Ketelaars, accountmanager bij Riwal Hoogwerkers Eindhoven. Veiligheid en kwaliteit staan bij Riwal op de eerste plaats. Dat is bij Safetyfreaks niet anders. Beide partijen zijn nu een partnerschap aangegaan. De IPAF Hoogwerker set van Safetyfreaks biedt maximale protectie bij de bewegingen van hoogwerkers. Safetyfreaks kan dit veiligheidsharnas met regelbare positioneringslijn zeer snel leveren uit eigen magazijn.

Deze uitstekende bescherming is geen overbodige luxe. Wanneer de hoogwerker een kleine verticale beweging maakt door bijvoorbeeld over een drempel te rijden, wordt het effect van deze beweging versterkt door de lange arm. De kracht op de kooi aan het uiteinde van de arm kan gemakkelijk iemand de lucht in schieten. Dit staat bekend als het katapulteffect. 

Het veiligheidsharnas van Safetyfreaks verdeelt de vrijkomende kracht over het lichaam van de drager. De positioneringslijn wordt aan het harnas en de kooi bevestigd en zo kort mogelijk ingesteld als het werk toelaat. Wanneer de gebruiker toch net over de rand zou belanden, kan hij terug klimmen in de kooi.

Riwal
Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en behoort tot de grootse hoogwerkerverhuurders ter wereld. Riwal is één van de bekendste spelers in de bouw en industrie, maar ziet ook veel potentie in de evenementenbranche. Met vijf vestigingen in Nederland en twee in België is Riwal bij elk evenement in de buurt. Door de samenwerking met Safetyfreaks ziet het hoogwerkersbedrijf mogelijkheden om verder te groeien in de evenementenbranche.

Safetyfreaks
Safetyfreaks komt voort uit Stagefreaks, een grote totaalleverancier binnen de evenementenbranche. Het innovatieve bedrijf levert kwalitatief hoogwaardige veiligheidsartikelen en maakt een onstuimige groei door in de bouw en industriële branche. Enkele weken geleden ontving Safetyfreaks daarvoor de FD Gazelle, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Service, kwaliteit, snelheid en efficiency staan voorop. Ook voor Safetyfreaks is het aantrekkelijk om een partnerschap met Riwal aan te gaan. Zo kan het bedrijf de marktpositie in de bouw en industrie verder uitbreiden

Nog meer service
Safetyfreaks en Riwal willen elkaars service op een nog hoger niveau brengen. Safetyfreaks beheert haar voorraad in eigen magazijn en kan hierdoor bij Riwal Eindhoven, gevestigd in Son en Breugel, binnen 15 minuten een veiligheidsharnas leveren. 'Onze kracht is om real time mee te denken en zeer flexibel te zijn in voorraden', aldus Freek Noordenbos, directeur van Safetyfreaks.

Wilt u meer informatie of direct een hoogwerker met gekeurd veiligheidsharnas huren voor uw evenement of voor andere projecten? Neem dan contract op met Riwal via www.riwal.com.