Speciale wasvoorschriften om bacteriën en virussen te doden in je klimspullen!

Tijdens deze bizarre tijden weten we maar al te goed dat we onze handen en alles wat we aanraken goed moeten wassen, maar uiteraard geldt dit ook voor jouw persoonlijke klimspullen.

Om jouw klimmaterialen schoon te maken, raden wij u aan in de technische specificaties van ieder product te kijken. Een kleine reminder tussendoor: chemische reinigingsmiddelen beschadigen kunststoffen en textiel en breken de verbindingen en de vezels daarvan af, iets wat uw absoluut wil voorkomen. De enige producten die wij aanraden om jouw spullen schoon te maken zijn zeepsop en water. Gebruik GEEN bijtende en agressieve vloeistoffen!!

Bij het reinigen van materialen die al dan niet in aanraking zijn gekomen met COVID-19 omvatten desinfectiemethoden in ziekenhuizen hoge temperaturen (> 150 ° C) of lage temperaturen (<100 ° C) en gebruik van bleekmiddel. Deze protocollen kunnen we niet toepassen op ons klimmateriaal.

Tot op heden heeft geen enkele gezondheidsautoriteit een officieel, betrouwbaar desinfectieprotocol aangekondigd met lage temperaturen (<100 ° C) en zonder bleekmiddel.

Met dit in ons achterhoofd raden wij uw aan de volgende stappen te ondernemen als het aankomt op spullen schoonmaken in de quarantaineperiode:

  1. Producten met de hand wassen met water en zeep, op een maximale temperatuur van 65 ° C (Waarschuwing: dit zijn uitzonderlijke maatregelen tijdens de COVID-19-crisis. Anders, onder normale omstandigheden, hoort u uw spullen op 30 °C te wassen zoals aangegeven in de technische kennisgeving).
  2. Volg de technische instructies om jouw spullen te drogen. Dit protocol verkleint de kans op besmetting sterk, maar wij kunnen dit niet met 100% garanderen.

Het is goed om jouw spullen te reinigen en hierdoor de kans op besmetting te verkleinen. Zorg daarnaast ook dat uw de regels van het RIVM opvolgt!

Gerelateerde producten