Kleding

Kleding

De steigerbouwer heeft zijn outfit niet compleet zonder werkkleding. Tijdens het werken op hoogte is comfortabele kleding onmisbaar. Bij Safetyfreaks staan service, kwaliteitsproducten en de veiligheid van de klant centraal.

Meer informatie over kleding

Artikelen 1 tot 16 van 19 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 16 van 19 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
 1. 1
 2. 2

SteigerbouwSafetyfreaks als totaalleverancier

Naast uw valbeveiliging en persoonlijke beschermingsmiddelen is “gewone” werkkleding ook noodzakelijk voor de steigerbouwer. Wij hebben alles wat u nodig heeft tijdens uw werkzaamheden. Safetyfreaks voorziet u van broeken, overalls, T-shirts & Truien, jassen, regenpakken en reflecterende werkkleding. U kunt uw outfit compleet maken met riemen waar u uw gereedschapshoesjes en holsters gemakkelijk aan kunt bevestigen. U bent welkom in onze winkel in Son (Eindhoven) om de kleding te passen en om advies op maat te krijgen, maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om hier een bestelling te plaatsen. Voor advies kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Bij Safetyfreaks staan service, kwaliteitsproducten en de veiligheid van de klant centraal.

De normen voor bescherming van het lichaam

De term bedrijfskleding is een verzamelnaam voor alle kleding die het werken veiliger of gemakkelijker maakt, door de overheid verplicht is gesteld of bij een bedrijf wordt gedragen voor het uitdragen van een uniforme en representatieve uitstraling. Het algemene kenmerk van bedrijfskleding is dat de kleding gedragen, wordt tijdens het uitoefenen van diverse werkzaamheden.

Materiaalsoorten
Het kiezen van de juiste bedrijfskleding kan pas gebeuren nadat de omstandigheden, waaronder de te kiezen kleding moet functioneren, zijn geïnventariseerd. Bepaald moet worden welke functie de kleding moet vervullen, aan welke eisen ze moet voldoen en voor welke (groep) dragers ze is bestemd. Bij de keuze voor kleding zelf dient dan vanzelfsprekend ook aandacht te worden besteed aan de doekkeuze. Raadpleeg altijd een verkoper voor de juiste keuze.

De normen
Als in werksituaties gewone werkkleding niet voldoende bescherming biedt tegen bijvoorbeeld weersinvloeden, hitte, koude, chemicaliën of dat er een ander gevaar is om letsel of gezondheidsschade op te lopen, dient beschermende gecertificeerde kleding te worden gedragen. Gecertificeerde kleding kan aan diverse van de hieronder vermelde normen voldoen. De regelgeving voor bedrijfskleding begint met de Europese Norm EN 340.

EN340 – Algemene bepalingen
Beschermende kleding moet altijd voldoen aan de volgende eisen:
- Pasvorm:
de kleding, mits op de juiste manier gedragen, bedekt en beschermt het lichaam correct
- Ontwerp: het ontwerp is gericht op functionaliteit en gebruikscomfort
- Materiaal: de gebruikte stoffen zijn kleurecht, vormvast, sterk, duurzaam en wasecht; de stof is bestand tegen normale werkomstandigheden
- Markering: in de kleding wordt met maatlabels en etiketten het volgende aangegeven: maatvoering, samenstelling van de stof, wasvoorschriften, de van toepassing zijnde normering en overige voor de gebruiker relevante informatie
- Maatvoering: de maatvoering is gebaseerd op lichaamsmaten, gemeten volgens de Europese maatvoering

NB.: deze norm mag alleen in combinatie met andere EN-normen gebruikt worden!

EN343 Slechtweer kleding – winddicht, waterdicht en ademend
De EN343 norm legt de eisen en testmethoden vast voor materialen en naden van kleding, die beschermt tegen aanslag (regen en sneeuw), mist en de vochtigheid van de grond. Deze norm heeft als symbool een paraplu, met daarnaast boven elkaar twee waarden X en Y. De X waarde geeft de waterdichtheid aan en de waarde Y geeft de waterdampdoorlaatbaarheid aan (het ademende vermogen).

X: Weerstand tegen het doordringen van water
De X Waarde geeft de waterdichtheid van het artikel aan. Er zijn drie klassen: hierbij is 3 de hoogste klasse (dus het meest waterdicht) en 1 de laagste. Er wordt een bepaalde hoeveelheid water onder druk op het doek (in combinatie met insert) aangebracht, afhankelijk van de hoeveelheid druk die het doorstaat wordt de klasse bepaald.

Y: Verdampingsweerstand
de Y Waarde geeft het ademende vermogen van het doek/de doeken (alle lagen die in het artikel gebruikt worden) aan. Ook voor het ademende vermogen zijn er drie klassen. Klasse 1 is de laagste waarde en klasse 3 de hoogte.

EN342 Bescherming tegen koude (temperaturen onder -5 graden Celsius)
Deze norm legt vereisten en testmethoden vast voor kledingstukken en kledingensembles (overall of tweedelig pak) voor bescherming tegen een koude omgeving, gekenmerkt door een combinatie van vochtigheid, wind en een luchttemperatuur lager dan – 5 graden Celsius.

Deze norm heeft als symbool een ijs kristal. Daarnaast staan drie waarden die de isolatiewaarde (clo), luchtdoorlaatbaarheid(x) en eventueel de waterdampweerstand (Y) aangeven.

De Clo waarde geeft de isolatiewaarde van het model aan. Deze waarde geeft aan hoelang iemand bij een bepaalde temperatuur in deze kleding kan werken. Dit is geen bepaalde klasse, maar kan elke waarde zijn.

De X waarde geeft de luchtdoorlaatbaarheid van de kleding aan. Voor deze waarde zijn 3 klassen, klasse 1 tot en met 3. 1 laat het kledingstuk de meeste lucht door en bij klasse 3 de minste. De luchtdoorlaatbaarheid is een soort van winddichtheid, klasse 1 is dus het minst winddicht, klasse 3 het meest.

De Y waarde geeft de waterdampweerstand van het kledingstuk aan. Deze waarde bestaat uit 3 klassen, klasse 1 tot en met 3. Hierbij is 1 de laagste waterdampweerstand en klasse 3 de hoogte.

EN14058 – Bescherming tegen koude (Temperaturen boven -5 graden Celsius)
De norm legt vereisten en testmethoden vast voor kleding welke bescherming bieden bij lage temperaturen. Er wordt getest bij koude op de prestaties van thermische weerstand, luchtdoorlatendheid, de weerstand aan het doordringen van water en voortkomende thermische isolatie.

A: Thermische weerstand klasse
Deze waarde Rct in m2 K/W wordt gemeten op een staal van de stof van lagen materiaal. Kleding die materiaal bevat met een Rct waarde hoger dan 0,25 zijn in principe ontworpen om te gebruiken in de koude (zie EN342) en vallen buiten het gebied van de EN14058.

B: Luchtdoorlatendheid
De luchtdoorlatendheid van de gebruikte materialen werkt op de isolatielagen (de frisse lucht heeft invloed op de reeds verwarmde lagen). De luchtdoorlatendheid wordt uitgedrukt in mm/s.

C: Weerstand aan het doordringen van water
Indien de weerstand aan het doordringen van water nodig is, wordt een maximale Ret waarde van 55 m2.Pa/W geëist.

D en E: Voortkomende thermische isolatie
Deze waarden ( in m2 K/W) worden verkregen door het kledingstuk te meten op een thermische paspop die beweegt (Icler) of die stilstaat (Icle) met referentie onderkleding type ‘R’. Indien gemeten, is het minimum voor Icler 0.17 m2 K/W en/of voor Icle 0,19 m2.K.W.

EN471 Signalisatiekleding
Deze norm heeft een eigen onderverdeling in drie risico klassen en heeft tot doel om de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht (belichting door koplampen van wagens).

Deze normen heeft als symbool het veiligheidsvestje, met daarnaast boven elkaar 2 waarden X en Y. De bovenste waarde (X) geeft aan, aan welke klasse het artikel voldoet. Dit kan klasse 1 tot 3 zijn. Klasse 1 is het minst zichtbaar en klasse 3 het meest. De onderste waarde (Y) geeft de kwaliteit van het reflectieband aan. Dit kan waarde 1 of 2 zijn. Dit geeft aan hoe goed het reflectieband reflecteert.

De X waarde wordt bepaald door het aantal vierkante meter fluo-doek en het aantal vierkante meter reflectieband dat in een model zit.

Risicoklassen (X)

Minimale oppervlakte(m2) reflecterend fluormateriaal

Minimale oppervlakte (m2) retro-reflecterend striping

1

0,14 m2

0,10 m2

2

0,50 m2

0,13 m2

3

0,80 m2

0,20 m2


Klasse 1: niet voor werken langs openbare weg
Klasse 2: wegwerkzaamheden met maximaal snelheid 50 km/u
Klasse 3: langs wegen met hogere toegelaten snelheden

Het fluo-doek moet de torso, mouwen en broekspijpen omcirkelen. Het verschil in oppervlakte tussen voor- en achterzijde mag maximaal 40% - 60% zijn. Het reflectieband moet 50 mm breed zijn en de ruimte tussen twee reflectiebanden moet minstens 50 mm zijn. Ook moet de afstand van ‘het einde’ van het kledingstuk (dus bijvoorbeeld onderzijde broekspijp) tot de reflectieband minstens 50 mm zijn. De reflectie kan op vele verschillende manieren aangebracht worden. De Y waarde wordt bepaald door de kwaliteit van het reflectieband. Deze kan waarde 1 of 2 hebben. Waarde 2 reflecteert het beste.

X: risicoklasse en derhalve de hoeveelheid reflecterend en retro-reflecterend materiaal.
Y: Klasse voor de retro-reflectie coëfficiënt; 3M Scotchlite striping behoort tot klasse 2, de hoogste klasse

RWS (Rijkswaterstaat) Norm
Voor werkzaamheden op en aan wegen die in beheer of in opdracht van Rijkswaterstaat zijn, hanteert wegbeheerder Rijkswaterstaat (RWS) in eerste instantie de EN471 norm. Als aanvulling heeft Rijkswaterstaat echter de richtlijnen en specificaties voor reflectiekleding bij wegwerkzaamheden uitgevaardigd. Hierin staan aanvullende eisen aan de kleding die wegwerkers moeten dragen. De specificaties concentreren zich voornamelijk op het aantal en de plaats van de reflecterende strepen. Deze moeten de vorm hebben van een Romeinse II, waarbij de verticale banden over de schouder doorlopen. Op de mouwen en broekspijpen moet aan de buitenkant bovendien een verticale streep aanwezig zijn. Verder moet het kledingstuk geheel in dezelfde kleurstelling zijn.

Verkeersregelaarswet
Vanaf 1 maart 2009 is er een nieuwe wet ingegaan voor verkeersregelaars, de zogenaamde Regeling Verkeersregelaars 2009. Voortaan dienen alle verkeersregelaars te voldoen aan de nieuwe eisen betreffende de kleding. De hes van de verkeersregelaars bestaat een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant met een driehoek van reflectiemateriaal. Aangezien een groot aantal bedrijven en organisaties beschikken over kleding die voldoet aan de voormalige regeling is er een overgangsperiode ingesteld van 5 jaar. Dus vanaf heden dient elke verkeersregelaar te voldoen aan boven genoemde eisen.

EN470-1 & ISO 11611 Beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen.
Deze norm legt de vereisten vast voor lasserskleding. Het betreft hier kleding die bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en bescherming biedt tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen, wordt bij speciale laswerkzaamheden. ISO 11611 is de opvolger van EN470-1.

De norm specificeert 2 klassen met specifieke eisen:
1. Klasse 1 – laagste niveau: minder gevaarlijke situaties van het lassen
2. Klasse 2 – hoogste niveau: gevaarlijkere situaties van het lassen

ISO 11612 – Bescherming tegen hitte en vlammen
Beschermkleding voor werknemers blootgesteld aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweerlieden. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals ( tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte. De ISO11612 is de opvolger van EN531.

Warmteverspreiding (nagloei, geen gat vorming, niet smelten)

 

Isolatie stralingswarmte

B1 – B5

Isolatie stralingswarmte

C1 – C4

Gesmolten aluminium

D1 – D3

Gesmolten ijzer

E1 – E3

Contacthitte

F1 – F3


De norm kent voor wat betreft het doek een aantal testen. De resultaten van deze testen worden weergegeven door de letters A, B, C, D, E en F. Staat er een letter niet genoemd, of is de klasse “O” dan is de laagste waarde niet gehaald, of de test is niet uitgevoerd; de kleding biedt dan geen bescherming tegen deze eigenschap. D + E hebben ook modeleisen: geen metaal aan buitenzijde kleding, buitenzakken met klep en metaalspatten mogen niet gevangen kunnen worden.

IEC61482 – Bescherming tegen thermische gevaren van elektrische vlamboog
De norm is opgesteld voor kleding die bescherming biedt tegen de thermische gevolgen van een elektrische boog. Een elektrische vlamboog is als een bliksem die toeslaat in een elektrische installatie als gevolg van een storing (bijvoorbeeld een kortsluiting). Een elektrische vlamboog kan ernstige brandwonden veroorzaken, blindheid en zelfs de dood. De bescherming tegen de gevolgen van en ‘electricarc’ kan op 2 manieren getest worden. In Europa wordt de IEC61482-1-2, de zogenaamde ‘box’ test gebruikt (testmethode is vergelijkbaar met de EN50354).

En1149-5 – Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen
Antistatische veiligheidskleding voortkomt dat door elektrostatische oplading vonken ontstaan, die brand of explosies kunnen veroorzaken. De EN 1149-5 is een overkoepelende norm. Deze norm is onderdeel van een serie normen i.v.m. uiteenlopende toepassingen en materialen.

De EN1149-5 bestaat uit de volgende onderdelen:
EN 1149-1:
Beproevingsmethoden voor het meten van oppervlakte weerstand
EN 1149-2: Beproevingsmethoden voor de meting van de elektrische weerstand door een materiaal (Verticale weerstaand)
EN 1149-3: Beproevingsmethoden voor de meting van het ladingverval
EN 1149-4: Testmethode voor het kledingstuk (norm is in ontwikkeling)
EN 1149-5: Prestatie eisen

Deze norm heeft als symbool een bliksemschicht. Deze norm specificeert de vereisten van elektrisch geleidende kleding. Deze kleding is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen.

De kleding met deze norm wordt alleen geaccepteerd als hij gecombineerd is met d e norm voor vlam vertragende kleding (ISO 11612). Deze kleding wordt gedragen in explosie gevaarlijke ruimten. Indien er kans is op een explosie bestaat er dus ook kans op vuur. Deze kleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Kleding die voldoet aan de norm EN 1149-5, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

ISO14116 – Beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding
Deze kleding is gemaakt van vlam vertragende materialen. Dat wil zeggen dat het materiaal (als het in contact komt met vlammen) maar in beperkte mate zal verder branden. Bij verwijdering van de vlam zal het materiaal doven. De norm kent voor wat betreft het doek alleen een vlamverspreidingstest. Het resultaat van de test wordt weergegeven door de index. Daarnaast zijn er in deze norm eisen gesteld aan de naadsterkte en vlamvertraging op de naad.

EN13034 – Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën
Deze norm legt de vereisten en testmethoden vast voor chemische bestrijdingspakken van type 6, zowel pakken voor éénmalig gebruik als herbruikbare pakken. Voor bijbehorende uitrustingen, zoals handschoenen en laarzen, die geen integraal deel uitmaken van het pak wordt verwezen naar de overeenkomstige productnormen. Type 6 kleding is kleding die een beperkte bescherming biedt tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen. Over het algemeen zal deze kleding gemaakt zijn uit vloeistofafstotende, maar niet volledig vloeistofdichte materialen.

EN14605 – Beschermende kleding tegen vloeibare chemische producten – met doordringingstest
Deze norm beschrijft beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën (Type 3) en chemicaliën in nevelvorm (Type 4) inclusief producten die een gedeelte van het lichaam beschermen. (Type PB= Parts of body).

Type 3: Volledige lichaamsbescherming met vloeistofdichte verbindingen tussen de verschillende onderdelen van het kledingstuk. En indien van toepassing tussen kleding en bijv. een hoofdkap, overschoenen, handschoenen etc.

Type 4: Volledige lichaamsbescherming met spraydichte verbindingen tussen de verschillende onderdelen van het kledingstuk. En indien van toepassing tussen de kleding en bijv. een hoofdkap, overschoenen, handschoenen etc.

Vanwege de complexiteit van het product dient u een zorgvuldige keuze te maken en de gebruiksaanwijzingen goed ter kennis te nemen.

Huidige Europese “Types” in

Chemische beschermende Kleding

EN “Types”

Definitie

EN 943-1 & 2 “Type 1”

Gasdichte chemisch beschermende kleding
Beschermende kleding tegen vloeibare en, gasvormige chemicaliën, aërosols en stofdeeltjes

EN 943-1 “Type 2”

Niet gasdichte chemisch beschermende kleding
Pakken die positieve druk overdruk houden om de toegang van stof, vloeistoffen en dampen te voorkomen

EN 14605 “Type 3”

Pakken bestand tegen vloeistoffen
Pakken die kunnen beschermen tegen sterke en gerichte stralen van vloeibare chemische stoffen onder druk

EN 14605 “Type 4”

Pakken bestand tegen nevels onder druk
Verzadiging van vloeibare chemische stoffen

EN IS 13982-1 “Type 5”

Bescherming tegen stofdeeltjes
Pakken die bescherming geven voor het hele lichaam tegen stofdeeltjes in de lucht

EN 13034 “Type 6”

Nevelbestendige pakken
Pakken die bescherming bieden tegen lichte nevels van chemische stoffen

Onderstaande normen kunnen van toepassing zijn op de verschillende type chemisch bestendige overalls.

Standaard

Definitie

EN 1073-2

Beschermende kleding tegen contaminatie door radioactieve stofdeeltjes

EN 14126

Beschermende kleding tegen infecterende stoffen (“Type” voorafgegaan door “-B” [Type 3-B] duidt goedkeuring door deze Europese norm aan)

EN 1149-1
EN 1149-5

Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen

DIN 32781

Beschermende kleding
Beschermende pakken tegen pesticides

EN ISO 14116

Beschermende kleding
Materialen met beperkte vlamverspreiding

EN 12941

Ademhaling beschermapparatuur
Aangedreven filterapparaten met geïntegreerde helm of kap

EN 381 – Bescherming tegen kettingzagen
De norm EN 381 komt overeen met beschermende kleding voor personen die gebruik maken van kettingzagen. De norm is samengesteld uit meerdere delen. Elk deel behandelt een specifiek deel van het lichaam:

EN 381-5: Beenbeschermers
-
kleding van type A en type B is bestemd om gebruikt te worden voor gewone bosbouw werkzaamheden door professionele houthakkers die perfect werden opgeleid en geïnformeerd.
- kleding van type C is bestemd om gebruikt te worden door personen die normaal niet werken met kettingzagen of in buitengewone omstandigheden.
EN 381-7: Antisnijwond handschoen
EN 381-9: Antisnijwond beenkap
EN 381-11: Bovenste deel van het lichaam
De norm beschrijft eveneens 4 klassen, die overeen komen met de snelheid van de ketting waarmee de testen werden uitgevoerd.
Klasse 0: 16 m/s
Klasse 1: 20 m/s
Klasse 2: 24 m/s
Klasse 3: 28 m/s

EN469 – Beschermingskleding brandweer
Brandweerlieden hebben kleding nodig die hen beschermt tegen gevaren tijdens een brand. Hun kleding mag geen vlam vatten, moet goed ademen en voldoende bescherming bieden tegen hitte, vlammen en rook. Deze en andere eisen aan kleding voor brandweerlieden staan beschreven in deze norm. De norm gaat over kleding die het lijf en de benen bedekt. Schoenen, helmen en andere bescherming vallen erbuiten.

Een basis idee van de norm EN 469 is dat 3 waarden (X/Y/Z) het prestatieniveau aanduiden, (een prestatie niveau 1 dat lager is of een hoger prestatie niveau 2:

 1. Xf1 of Xf2 – de prestaties in de hittetesten (vlam)
 2. X1 of X2 – de prestaties in de hittetesten (straling)
 3. Y1 of Y2 – de prestaties in de testen van on doorlatendheid
 4. Z1 of Z2 – weerstand tegen waterdamp

EN ISO 12402 – maritieme bescherming

Bescherming tegen verdrinking, koud water en hypothermie. Deze normen zijn hoofdzakelijk gebruikt in het merk Mullion. Mullion is gespecialiseerd in reddingsvesten & drijfpakken

EN ISO 12402-5 (2006) / EN 393: 50N hulp bij drijven
Drijfvermogen niet grote dan 50N voor een gemiddelde volwassenen. Voor gebruik in beschutte wateren waar grote stukken of drijvende toestellen de activiteit van de gebruiker zouden kunnen schaden of de gebruiker bedreigen, terwijl hulp nabij is en de gebruik een bewust en competent zwemmer is.

EN ISO 12402-4 / EN396: 150N reddingsvesten
Drijfvermogen niet groter dan 150N voor een gemiddeld volwassene. Voor een offshore gebruik of wanneer kleding tegen weer en wind gebruikt zijn.

EN ISO 12402-2 / EN399: 275N Reddingsvesten
Drijfvermogen niet groter dan 275N voor een gemiddeld volwassene. Voor offshore gebruik in extreme omstandigheden, waar zware beschermingskleding of zware lasten zoals een gereedschapsriem worden gedragen.

 1. A.      Boordmaat. Horizontaal gemeten omvang boven de halswervel en onder de adamsappel. Wordt gebruikt bij overhemden
 2. B.      Borstomvang. Horizontaal gemeten omtrek van het lichaam op het punt van de borst. Wordt gebruikt bij jassen en overalls
 3. C.      Tailleomvang. Horizontaal gemeten omtrek van het lichaam, zie de tailleholte boven de heup, zonder riem gemeten. Wordt gebruikt bij broeken en Amerikaanse overalls
 4. D.      Heupomvang. Horizontaal gemeten omtrek van het lichaam ter plaatse van het zitvlak op de plek met de grootste omvang
 5. E.       Binnen beenlengte. Verticaal gemeten van het kruis tot aan de gewenste lengte van de broek, zonder schoenen gemeten. Wordt gebruikt bij broeken en Amerikaanse overal

EN531 Beschermende kleding voor industriearbeiders die worden blootgesteld aan hitte.

Brandvertragende kleding conform EN470-1 is getest volgens:
EN532: beproevingsmethode voor beperkte vlamverspreiding
EN348: Bepaling van het gedrag van materialen onder invloed van kleine spetters gesmolten metaal

Brandvertragende kleding conform EN531 is getest volgens:
EN532: A beproevingsmethode voor beperkte vlamverspreiding
En367: B convectiewarmte; klassen 1 tot 5, waarbij 1 de laagste waarde is.
En366: C stralingswarmte; klassen 1 tot 4, waarbij 1 de laagste waarde.

EN533: Bescherming tegen hitte en vlam – materialen en materiaalcombinaties met beperkte vlamuitbreiding.

Deze norm legt de voorschriften vast voor materialen en materiaalcombinaties die een beperkte vlamuitbreiding vertonen bij contact met een vlam.

Deze norm kent alleen de vlamverspreidingstest EN532 en geen verdere modeleisen. De klassering wordt weergegeven in index 1, 2 of 3.

Index 1: Brandt niet voort, maar vormt een gat bij contact met een vlam.
Index 2: Brandt niet voort en vormt geen gat bij contact met een vlam.
Index 3: Brandt niet voort en vormt geen gaat bij contact met een vlam. Beperkte nabrandtijd van minder dan 2 seconden. Index 3 komt overeen met de code A van de EN531.

Norm

Prestatieniveau De eenheden of cijfercodes tussen de haakjes geven de verschillende prestatieniveaus aan

EN510 Bescherming tegen het gegrepen worden door bewegende delen

Geen

EN943-1 Gasdicht of geventileerde kleding
EN 466 Vloeistofdichte kleding (Type 3 herbruikbaar)
EN1511 Type 3 beperkt gebruik
EN465 Spraydichte kleding (Type 4 herbruikbaar)
EN1512 Type 4 beperkt gebruik
En467 Bescherming van een deel van het lichaam
EN1513 Bescherming van een deel van het lichaam

Aan te geven in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant

EN343 Beschermende kleding tegen regen

Waterdichtheid (1-3)
Waterdampdoorlaatheid (1-3)

EN342 Beschermende kleding tegen koude

Thermische isolatie (in m2 K/W)
Luchtdoorlatendheid (1-3)
Waterdampdoorlatendheid (1-3)

EN471 Signalisatiekleding

Oppervlakte fluormateriaal (1-3)
Klasse van de (1-2) retro-reflecterende materialen

EN470 Laskleding
En531 Industriële hitte
EN533 Klassering vlam remmende brandende materialen en kleding

Geen
Vlamwerendheid (A)
Isolatie t.o.v. convectiehitte (B1-B5)
Isolatie t.o.v. stralingshitte (C1-C4)
Gesmolten Aluminium (D1-D3)

Gesmolten IJzer (E1-3)
Brandklasse-index (D1-3) + duurzaamheidsindex van de brandwerend behandeling

EN1073 Beschermende kleding tegen radioactieve contaminatie

Aan te geven in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant

EN1149-1 Elektrostatische eigenschappen

Geen

Hoe kiest u de juiste maat kleding.

Alle mensen verschillen. Onderstaande maattabellen zijn daarom en indicatie voor het bepalen van de juiste kledingmaat. Voor een optimale pasvorm geldt: “meten is weten”. Daarom kunt u ook het beste de maten (laten) nemen “op de huid”, in ondergoed. Het meetlint mag daarbij ook niet te strak worden aangetrokken en het meetlint moet bij de omvang maten steeds horizontaal blijven.

Boven wijdte: Meten over de grootste omvang van de borst, net onder de oksel.
Taillewijdte: De kleinste omtrek tussen borst en heup.
Heupwijdte: Meten over het breedste deel van de heupen.
Binnen beenlengte: Dit is de beenlengte gemeten vanuit het kruis tot aan de hak.

Normale damesmaten
Boven wijdte
Taillewijdte
Heupwijdte
Binnen beenlengte

36
84
66
90
80,5

38
88
70
94
81

40
92
74
98
81,5

42
96
78
102
82

44
100
82
106
82,5

46
104
86
110
83

48
110
92
116
83,5

50
116
98
122
83,5

52

122

104

128

83,5

54

128

110

134

83,5

Normale herenmaten

Boven wijdte
Taillewijdte
Heupwijdte
Binnen beenlengte

46

92

82

96

82

48

96

86

100

83

 

50

100

90

104

84

 

52

104

94

108

85

 

54

108

98

112

86

56

112

102

116

87

58

116

106

120

88

60

120

110

124

89

62

124

114

128

89,5

64

128

118

132

90

Inchmaten
Damesmaat
Herenmaat

30’’

36

42

31’’

38

44

32’’

40

46

33’’

42

48

34’’

44

50

36’’

46

52

38’’

48

54

40’’

50

56

42’’

52

58

44’’

54

60

Unisex Maten
Damesmaten
Herenmaten

XS
32-34
42-44

S
36-38
46-48

M
40-42
50-52

L
44-46
54-56

XL
48-50
56-60

XXL
52-54
62-64

 

 

 

 

Persoonlijk advies, geven we u graag

Vragen of meer informatie nodig over onze Kleding? Ons personeel heeft de kennis om u verder te helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op via:

De keuze voor de juiste producten moeten goed afgewogen worden. Dit om makkelijk te kunnen werken en de kwaliteit van het werk te waarborgen. Bedenk wat voor u de meest ideale situatie is.

 

De juiste Kleding voor uw werkzaamheden

Welke u nodig heeft, is afhankelijk van het gebruik. We adviseren in ieder geval altijd om voor de juiste te kiezen. In ons assortiment vindt u diverse soorten producten die voor veel verschillende beroepen gebruikt kunnen worden. Welke voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw werkzaamheden.

 

Bestelt u een product via onze webshop? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

Niet tevreden, geld terug
Vanaf €60,50 gratis thuisbezorgd
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis (indien direct leverbaar)
14 dagen op zicht - Niet goed, geld terug

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooit u de bestelling binnen enkele minuten.