Ruilen en retourneren

Retourneren

Wilt u graag iets ruilen of retourneren? U heeft het recht om binnen 14 dagen de bestelling te herroepen. U kunt hiervoor gebruik maken van ons retourformulier of het Europees modelformulier (zie hiervoor het kopje Herroepingsrecht). Na het invullen van het retourformulier heeft u 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Dit kan vanuit Nederland gratis naar antwoordnummer: 11198, 5600 VC Eindhoven. Retourneren vanuit het buitenland kan via een lokale pakketservice en kan verstuurd worden naar: Safetyfreaks, Esp 252, 5633 AC, Eindhoven. De kosten hiervoor vallen voor uw rekening. Als wij uw product hebben ontvangen, sturen wij u een e-mail ter bevestiging. In geval van retourneren zal het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending, binnen 14 dagen na ontbinding worden teruggestort op uw rekening. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.  Kijk voor de verzending ook eerst of uw product voldoet aan de retourvoorwaarden.

Vragen?
Heeft u vragen over het retourneren? Neem dan contact met ons op via klantenservice@safetyfreaks.nl. U kunt ook chatten met een van onze medewerkers of het contactformulier invullen. 

Vermeld altijd duidelijk uw bestelnummer, factuurnummer en eventueel de reden van uw retourzending (optioneel). U kunt deze nummers vinden in de e-mails over uw bestelling. Het bestelnummer en factuurnummer bestaan beide uit negen cijfers. Het factuurnummer en het bestelnummer beginnen met 6000.

Hoe retourneer ik artikel(en)?

Stap 1: Retourvoorwaarden
Kijk voor dat u uw pakket wilt opsturen eerst of uw bestelling voldoet aan de retourvoorwaarden. Het is belangrijk dat u dit altijd doet. Een aantal producten in ons assortiment kunnen namelijk niet geretourneerd worden. 

Stap 2: Artikelgegevens
Als u uw pakket klaarmaakt voor de retourzending hoort u een aankoopbewijs mee te sturen. Op onze website hebben we een speciaal formulier gemaakt waar u deze gegevens kunt invullen. Klik hier om naar het retourformulier te gaan. Nadat u alles hebt ingevuld, ontvangt u een e-mail met het ingevulde formulier. Deze kunt u vervolgens printen en bij uw pakket voegen. 

Stap 3: Retouretiket
Retourneren gaat heel eenvoudig. Dit kan vanuit Nederland gratis naar antwoordnummer: 11198, 5600 VC Eindhoven. U kunt het antwoordnummer op papier schrijven en deze op het pakket plakken. Retourneren vanuit het buitenland kan via een lokale pakketservice en kan verstuurd worden naar: Safetyfreaks, Esp 252, 5633 AC, Eindhoven. De kosten hiervoor vallen voor uw rekening.

Stap 4: PostNL verzending
Het pakket kunt u afgeven bij een PostNL Servicepunt of Business Point. Klik hier om het dichtstbijzijnde Servicepunt of Business Point te vinden bij u in de buurt. Vraag bij het afgeven van het pakket altijd om een bewijs van afgifte. Mocht u pakket onverhoopt kwijtraken tijdens de verzending, dan heeft u altijd een bewijs dat u het naar ons heeft opgestuurd. 

Retourvoorwaarden

 • Uitzonderingen
 •  
 • Bedenktijd en ontbindingsrecht
 •  
 • Niet‐toegestane handelingen
 •  
 • Schadevergoeding door de koper
 •  
 • Kosten retourneren

Herroepingsrecht

 • Wat is herroepingsrecht
 •  
 • Aanspraak maken op het herroepingsrecht
 •  
 • Herroepingsrecht formulier

Retourformulier

Na het invullen van dit formulier ontvangt u een e-mail met het formulier dat u bij de retourproducten kunt bijvoegen. (dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

 

Bestelgegevens

Contactgegevens

Extra informatie

* Verplichte velden