Klimgordels

Wanneer u een klimgordel aanschaft kunt u kiezen uit verschillende soorten. Bij iedere activiteit past een andere klimgordel! Bekijk via Safetyfreaks.nl onze verschillende modellen om de juiste klimgordel te vinden en bestel direct. Bij Safetyfreaks.nl vindt u klimgordels voor onder andere boomverzorging, werken op windmolens en andere werkzaamheden op hoogte. Bekijk de volgende soorten:

Meer informatie over klimgordels

Artikelen 1 tot 16 van 26 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 16 van 26 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
 1. 1
 2. 2

De meest veilige klimgordels kopen

Er is bij klimbeveiliging rekening gehouden met de manier waarop u in een gordel of harnas hangt na een val. Doordat u na een val afgekneld kunt worden is het belangrijk dat er een systeem is waarmee de schok van een val wordt opgevangen of u het afknellen kunt verlichten. Wanneer u in een klimgordel valt zullen bijvoorbeeld de liezen worden afgekneld en kan de bloedsomloop belemmerd worden. Safetyfreaks.nl adviseert u daarom een voetlus te gebruiken. U kunt daarmee in uw klimgordel gaan staan na een val en zo wordt afknelling vermeden.

Hoe trek ik een klimgordel aan?

Stap in de beenlussen en zorg ervoor dat deze niet gekruist zijn. Vervolgens trekt u uw klimgordel langzaam naar boven. Zorg ervoor dat alle onderdelen op de juiste plaats zitten, trek de lussen aan en zorg er tegelijkertijd voor dat u voldoende ruimte over heeft.

Wanneer u een klimgordel aantrekt is het belangrijk om eerst te kijken met welk type u te maken heeft. Bekijk de meegeleverde handleiding om te zien hoe u uw klimgordel precies aantrekt. Vervolgens bekijkt u de inbindpunten en gebruikt u deze alleen zoals ze bedoeld zijn. Zo zorgt u ervoor dat uw gewicht op de juiste manier gedragen wordt en komt u niet scheef of ondersteboven te hangen.

Klimgordel kopen bij Safetyfreaks.nl

Bij Safetyfreaks.nl vinden we het belangrijk dat u op een veilige manier werkt. Wij kunnen u helpen met klimgordels van bekende merken als Petzl, Rock Empire en Giss. Bekijk ons assortiment om een passende variant te vinden. Wilt u meer weten over onze klimgordels en valbeveiliging of werkpositionering? Bereik ons telefonisch via +31 (0)40 780 52 32, via e-mail op info@safetyfreaks.nl of via de chat. Wij helpen u graag!

Petzl klimgordels Rock Empire klimgordels

Klimgordels

De klimgordel/ full body harnas is bedoeld voor valbeveiliging en werkpositionering. Geschikt voor rope access en eigenlijk voor alle situaties bij werken op hoogte.

Inbindpunten: Sternaal (borst), dorsaal (rug), ventraal (buik), lateraal (heupen).

Full body harnas klimgordels

Petzl antivalgordels Rock Empire antivalgordel Giss antivalgordels

Antivalgordels

De antivalgordel, vaak gewoon valgordel genoemd, is geschikt als valbeveiliging op de werkplek. Bv op een steiger of in een hoogwerker. Dit type gordel is niet bedoeld voor werkpositionering en om hangend in te werken.

Inbindpunten: Sternaal (borst), dorsaal (rug).

Antivalgordels

Petzl zitgordels Rock Empire zitgordels

Zitgordels

Een zitgordel is geschikt voor werkpositionering en werkt dan vaak comfortabeler dan een harnas. De klimgordel is niet bedoeld als valbeveiliging. Wanneer er valgevaar is, kies dan voor een complete klimgordel.

Inbindpunten: Ventraal (buik), lateraal (heupen).

Zitgordels

Petzl borstgordels Rock Empire borstgordels

Borstgordels

Een borstgordel wordt gekoppeld aan een zitgordel om zo een complete klimgordel voor valbeveiliging en werkpositionering te maken. Een borstgordel mag nooit apart worden toegepast.

Inbindpunten: Sternaal (borst), dorsaal (rug).

Borstgordels

Safe Up Trauma Relief Strap voetlus

Safe Up Trauma Relief Strap

Fallsafe Foot Loop

Fallsafe Footloop

 

Voetlussen

Met een voetlus kunt u na een val voorkomen dat uw bloedsomloop wordt afgekneld.

Demo Trauma Relief Strap
Petzl Sequoia zitgordel

Petzl Sequoia zitgordel

Deze zitgordel heeft een speciale inbindbrug aan de voorzijde voor gemakkelijk zijdelings bewegen. De zitgordel is geschikt voor gebruik met enkel en dubbel touw.

Petzl Sequoia zitgordel

Petzl Volt klimgorde

Petzl Volt klimgordel

Heel geschikt voor masten en antennes. Aan het verlaagde inbindpunt aan de voorkant kan een valbeveiligingsapparaat worden bevestigd, dat meeloopt met een rail of lijn.

Petzl Volt klimgorde

Typen klimgordels

De verschillende typen gordels voor valbeveiliging en werkpositionering worden vaak aangeduid als klimgordels. Meer in het bijzonder wordt daarmee vaak het full body harnas bedoeld. We onderscheiden de volgende typen gordels voor veschillende functies:

 • Klimgordels/ full body harnas voor valbeveiliging en werkpositionering
 • Antivalgordels voor valbeveiliging
 • Zitgordels voor werkpositionering
 • Borstgordels om zitgordels uit te breiden tot full body harnas
klimgordels

Klimgordels

antivalgordels

Antivalgordels

zitgordels

Zitgordels

borstgordels

Borstgordels

Kies de klimgordel met de juiste functie

Klimgordels kunnen geschikt zijn voor de volgende functies:

 • Valbeveiliging
 • Werkpositionering
 • Valbeveiliging en werkpositionering

 

Valbeveiliging en werkpositionering

De functies: valbeveiliging en werkpositionering zijn voor 100% gerelateerd aan de inbindpunten van een harnas. Inbindpunten: belangrijk om te weten Zo gebruikt u een gordel voor valbeveiliging Werkpositionering op verschillende manieren

Gebruik de inbindpunten alleen waarvoor ze zijn bedoeld
De inbindpunten mogen alleen worden gebruikt voor de juiste functie. Wanneer bv een lijn voor valbeveiliging aan een positioneringspunt wordt gekoppeld, zou de klap worden opgevangen door uw onderrug, met alle gevolgen van dien. En u komt scheef of ondersteboven te hangen.

Etra inbindpunten
Een klimgordel kan soms een extra inbindpunt hebben, bv op heuphoogte aan de achterkant, waar het bedoeld is voor werkplaatsbeperking. Door daar een lijn met de juiste lengte aan te koppelen, kunt u voorkomen dat u in de risicozone van de werkplek komt. Denk bv aan de rand van een plat dak.

Materiaaldragers
Klimgordels hebben vaak ook meerdere materiaaldragers, bv aan de heupriem of aan de schouderbanden. Gebruik deze nooit voor valbeveiliging of werkpositionering!