Blog

 1. ABS Safety Bull mobiel ankerpunt Vs. ABS RunBeam mobiele valbeveiliging

  ABS Safety Bull mobiel ankerpunt Vs. ABS RunBeam mobiele valbeveiliging

  Mobiele ankerpunten en meelopende valbeveiligingssystemen zijn beide belangrijke componenten van valbeveiliging bij het werken op hoogte. Ze bieden bescherming en zekerheid voor werknemers die zich op verhoogde werkplekken bevinden. Het zijn beide mobiele ankerpunten, maar hebben toch verschillende doeleinden. De SafetyBull gebruik je bovenop  het platte dak en de Runbeam gebruik je onder het dak, bijvoorbeeld aan een H bind.  In dit blog zullen we het verschil bespreken tussen twee populaire producten op dit gebied: het ABS SafetyBull mobiel ankerpunt en de ABS RunBeam meelopende valbeveiliging.

  Lees meer »
 2. De essentie van Peli-koffers in de wereld van professionals

  De essentie van Peli-koffers in de wereld van professionals

  Peli-koffers hebben een stevige reputatie opgebouwd in de professionele wereld. Deze koffers gaan verder dan eenvoudige draagbare opslagoplossingen. Ze fungeren als onbreekbare schilden voor waardevolle gereedschappen en apparatuur. Laten we in dit artikel dieper ingaan op de essentie van een Peli case en ontdekken waarom ze onmisbaar zijn geworden voor experts in diverse sectoren zoals de bouw en industrie.

  Wat is de geschiedenis van Peli-koffers?

  Peli, oorspronkelijk bekend als Pelican, werd opgericht in 1976 in Torrance, Californië. Het begon allemaal met de visie van Dave Parker.

  Lees meer »
 3. Veilig werken op hoogte: voorkomen, voorbereiden en handelen bij vallen

  Veilig werken op hoogte: voorkomen, voorbereiden en handelen bij vallen

  Werken op hoogte kan een uitdagende en risicovolle taak zijn. Of je nu op een bouwsteiger staat, een dak repareert of een windturbine inspecteert, veiligheid moet altijd voorop staan. Hoewel we hopen dat het nooit gebeurt, is het essentieel om voorbereid te zijn op mogelijke ongevallen zoals een val. In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen om veilig te werken op hoogte. Inclusief het hebben van een valbeveiligings- en reddingsplan, wat te doen als je valt en hoe je vallen zoveel mogelijk kunt voorkomen.

  Veilig werken op hoogte met een plan

  Voordat je zelfs maar een voet op grote hoogte zet, is het cruciaal om een goed doordacht valbeveiligings- en reddingsplan op te stellen. Dit plan moet specifiek zijn voor de omstandigheden van de werkplek en de aard van het werk dat je gaat uitvoeren. Hier zijn enkele essentiële onderdelen om te overwegen:

  1. Beoordeling van risico's: Identificeer mogelijke valgevaren op de werkplek en bepaal de benodigde veiligheidsmaatregelen.
  Lees meer »
 4. Wat is het verschil tussen een antivalharnas en klimharnas?

  Wat is het verschil tussen een antivalharnas en klimharnas?

  Een comfortabel harnas is één van de belangrijkste onderdelen bij valbeveiliging, in Nederland is het dan ook verplicht valbeveiliging te dragen bij werk vanaf 2,5 meter hoogte als er geen collectieve maatregelen getroffen kunnen worden. 

  De valbeveilingsharnasgordel bevestigd aan een veiligheidslijn, ander PBM of ankerpunt, moet het lichaam opvangen zodra een persoon valt. Hierbij moeten de krachten goed verdeeld worden om letsel aan het lichaam te voorkomen en de val te weerstaan. Een veiligheidsharnas zorgt er ook voor dat het lichaam rechtop blijft bij een val. Omdat er heel veel verschillende werkzaamheden op hoogte uitgevoerd worden, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welk harnas het beste past bij jouw situatie.

  Het juiste harnas voor je werkzaamheden 

  In de wereld van veiligheidsharnassen zijn er heel veel variaties. Het materiaal kan verschillend zijn, het ontwerp kan afwijken om krachten anders te verdelen om meer comfort te bieden i

  Lees meer »
 5. Hoe onderhoud ik mijn Haix werkschoenen goed?

  Hoe onderhoud ik mijn Haix werkschoenen goed?

  Safety Freaks onderhoudstips voor het juist onderhouden van uw Haix werkschoenen.

  Lees meer »
 6. De voordelen van gehoorbescherming op maat

  De voordelen van gehoorbescherming op maat

  Gehoorbescherming op maat is een belangrijke overweging voor iedereen die werkt in een lawaaierige omgevingen. Geluid kan op korte en lange termijn schadelijk zijn voor het gehoor. Dit kan leiden tot een vervelende piep in uw oor of zelf tot gehoorverlies. Op maat gemaakte oordoppen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten gehoorbescherming zoals wegwerp oordopjes en universele gehoorbescherming. In deze blog zullen we u de voordelen van gehoorbescherming op maat bespreken.

   

  Vermindering van gezondheidsrisico's

  Wel één van de belangrijkste redenen is dat u bij het gebruik van gehoorbescherming de kans vermindert op gezondheidsproblemen zoals onomkeerbare gehoorschade. Blootstelling aan hard geluid kan leiden tot permanent gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en andere gezondheidsproblemen. Door te investeren in gehoorbescherming op maat, kunt u deze risico's verminderen en uw gehoor beschermen.

  Verbeterde bescherming

  Lees meer »
 7. Het vernieuwde Safety Freaks

  Het vernieuwde Safety Freaks

  Een nieuw jaar met nieuwe doelen en veranderingen! Ons doel voor dit jaar is dan ook om jouw user experience verder te optimaliseren. We hebben een aantal dingen op de planning staan die hieraan zullen bijdragen. In dit artikel lees je alvast in grote lijnen hoe we dit gaan vormgeven.

  Een nieuwe en verbeterde webshop

  Lees meer »
 8. ABS-Lock DH05 dakpanhaak vs ABS-Lock DH04-OG dakhaak

  ABS-Lock DH05 dakpanhaak vs ABS-Lock DH04-OG dakhaak

  Bij het werken op hellende daken is een dakpanhaak of dakveiligheidshaak niet meer weg te denken. Als dakwerker kunt u uw ladder veilig leggen en ongehinderd uw werkzaamheden verrichten. Wat kan de ABS-Lock DH05 dakpanhaak of de ABS-Lock DH04-OG dakhaak voor u betekenen, en welke kiest u?

   

  Overeenkomsten ABS-Lock DH05 en ABS-Lock dakpanhaak

  Zowel de DH05 als de DH04 OG zijn ontworpen om te dienen als ankerpunt en ladderhaak op schuine daken. De haken zijn vervaardigd uit roestvrijstaal. Voorzien van een geknikte as kunnen, zowel de DH04 als de DH05, op daken met dakpannen worden bevestigd. U hoeft geen extra voorzieningen, zoals afzagen van dakpannen te treffen, omdat u die zodanig kunt uitlijnen dat het in de kromming van een dakpan past.

   

  Verschil tussen de ABS-Lock DH05 en ABS-Lock dakhaak

  De ABS-Lock D

  Lees meer »
 9. Tijdelijke ladderbeveiliging vs permanente ladderborgingspunt

  Tijdelijke ladderbeveiliging vs permanente ladderborgingspunt

  Door het gebruik van een ladderbeveiliging voorkomt u dat uw ladder gaan kantelen of wegschuift. Hierdoor vermindert u het risico op ernstige ongelukken. In deze blog leest u het verschil tussen de ABS Laddquick tijdelijke ladderbeveiliging en ABS LaddWall permanente ladderborgingspunt.

   

  De overeenkomsten tussen de twee ladderbeveiliging

  Een ding is wat zij allebei doen en dat is ervoor zorgen dat u veilig gebruik kan maken van de trap, zonder het risico te lopen dat het verschuift of kantelt. Wist u namelijk dat bijna 30% van alle valincidenten op hoogte wordt veroorzaakt met een ladder? Zowel de LaddQuick tijdelijke ladderbeveiliging als de LaddWall permanente ladderborgingspunt zijn vervaardigt uit weerbestendig roestvrij staal. Dat betekent dat u nog jaren zult kunnen genieten van uw product.

  Lees meer »
 10. Wat is een goed alternatief voor de Meindl Bergschuh?

  Wat is een goed alternatief voor de Meindl Bergschuh?

  In deze blog gaan we in op de verschillende alternatieven die er zijn voor de Meindl Bergschuh zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

  Lees meer »