Blog

 1. Hoe onderhoud ik mijn Haix werkschoenen goed?

  Hoe onderhoud ik mijn Haix werkschoenen goed?

  Safety Freaks onderhoudstips voor het juist onderhouden van uw Haix werkschoenen.

  Lees meer »
 2. De voordelen van gehoorbescherming op maat

  De voordelen van gehoorbescherming op maat

  Gehoorbescherming op maat is een belangrijke overweging voor iedereen die werkt in een lawaaierige omgevingen. Geluid kan op korte en lange termijn schadelijk zijn voor het gehoor. Dit kan leiden tot een vervelende piep in uw oor of zelf tot gehoorverlies. Op maat gemaakte oordoppen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten gehoorbescherming zoals wegwerp oordopjes en universele gehoorbescherming. In deze blog zullen we u de voordelen van gehoorbescherming op maat bespreken.

   

  Vermindering van gezondheidsrisico's

  Wel één van de belangrijkste redenen is dat u bij het gebruik van gehoorbescherming de kans vermindert op gezondheidsproblemen zoals onomkeerbare gehoorschade. Blootstelling aan hard geluid kan leiden tot permanent gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en andere gezondheidsproblemen. Door te investeren in gehoorbescherming op maat, kunt u deze risico's verminderen en uw gehoor beschermen.

  Verbeterde bescherming

  Lees meer »
 3. Het vernieuwde Safety Freaks

  Het vernieuwde Safety Freaks

  Een nieuw jaar met nieuwe doelen en veranderingen! Ons doel voor dit jaar is dan ook om jouw user experience verder te optimaliseren. We hebben een aantal dingen op de planning staan die hieraan zullen bijdragen. In dit artikel lees je alvast in grote lijnen hoe we dit gaan vormgeven.

  Een nieuwe en verbeterde webshop

  Lees meer »
 4. ABS-Lock DH05 dakpanhaak vs ABS-Lock DH04-OG dakhaak

  ABS-Lock DH05 dakpanhaak vs ABS-Lock DH04-OG dakhaak

  Bij het werken op hellende daken is een dakpanhaak of dakveiligheidshaak niet meer weg te denken. Als dakwerker kunt u uw ladder veilig leggen en ongehinderd uw werkzaamheden verrichten. Wat kan de ABS-Lock DH05 dakpanhaak of de ABS-Lock DH04-OG dakhaak voor u betekenen, en welke kiest u?

   

  Overeenkomsten ABS-Lock DH05 en ABS-Lock dakpanhaak

  Zowel de DH05 als de DH04 OG zijn ontworpen om te dienen als ankerpunt en ladderhaak op schuine daken. De haken zijn vervaardigd uit roestvrijstaal. Voorzien van een geknikte as kunnen, zowel de DH04 als de DH05, op daken met dakpannen worden bevestigd. U hoeft geen extra voorzieningen, zoals afzagen van dakpannen te treffen, omdat u die zodanig kunt uitlijnen dat het in de kromming van een dakpan past.

   

  Verschil tussen de ABS-Lock DH05 en ABS-Lock dakhaak

  De ABS-Lock D

  Lees meer »
 5. Tijdelijke ladderbeveiliging vs permanente ladderborgingspunt

  Tijdelijke ladderbeveiliging vs permanente ladderborgingspunt

  Door het gebruik van een ladderbeveiliging voorkomt u dat uw ladder gaan kantelen of wegschuift. Hierdoor vermindert u het risico op ernstige ongelukken. In deze blog leest u het verschil tussen de ABS Laddquick tijdelijke ladderbeveiliging en ABS LaddWall permanente ladderborgingspunt.

   

  De overeenkomsten tussen de twee ladderbeveiliging

  Een ding is wat zij allebei doen en dat is ervoor zorgen dat u veilig gebruik kan maken van de trap, zonder het risico te lopen dat het verschuift of kantelt. Wist u namelijk dat bijna 30% van alle valincidenten op hoogte wordt veroorzaakt met een ladder? Zowel de LaddQuick tijdelijke ladderbeveiliging als de LaddWall permanente ladderborgingspunt zijn vervaardigt uit weerbestendig roestvrij staal. Dat betekent dat u nog jaren zult kunnen genieten van uw product.

  Lees meer »
 6. Wat is een goed alternatief voor de Meindl Bergschuh?

  Wat is een goed alternatief voor de Meindl Bergschuh?

  In deze blog gaan we in op de verschillende alternatieven die er zijn voor de Meindl Bergschuh zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

  Lees meer »
 7. Wat is het verschil tussen medische- en niet-medische mondkapjes?

  Wat is het verschil tussen medische- en niet-medische mondkapjes?

  Het correct dragen van een mondkapje is essentieel voor een goede werking. Wanneer een mondkapje immers niet over zowel de neus, mond als kin wordt gedragen wordt de werking zwaar verminderd. Naast het correct dragen van een mondkapje is een juist type ook belangrijk. Zo zijn er medische-, niet medische- en zelfgemaakte mondkapjes, allemaal met een eigen doelgroep. In deze blog komt u alles te weten over typen mondkapjes en het gebruik ervan. Hiermee beschermt u anderen en uzelf optimaal tegen het corona virus!

  Lees meer »
 8. Wat is de beste Petzl katrol voor U? Wij vergelijken de verschillende Petzl katrollen.

  Wat is de beste Petzl katrol voor U? Wij vergelijken de verschillende Petzl katrollen.

  Katrollen zijn er in alle soorten en maten. Welke katrol het best past bij uw toepassing is vaak lastig te bepalen. Een hoog rendement klinkt goed maar moet u dit ook altijd kiezen boven andere functies? Deze product battle legt alle verschillen en overeenkomsten bloot tussen de katrollen van Petzl. Hierdoor weet u precies welke katrol het best werkt voor uw toepassing.

  Lees meer »
 9. Sla je slag tijdens onze Black Friday Specials!

  Sla je slag tijdens onze Black Friday Specials!

  Vanaf maandag 22 tot en met maandag 29 november 2021 zijn er hoge kortingen te vinden in onze webshop. Tijdens onze Black Friday week profiteer je van extra scherpe deals op de merken Mascot Workwear, Steel Blue werkschoenen en alle waterdichte koffers! Met kortingen van 20% op alle merkproducten ben je verzekerd van de beste deal.

  Lees meer »
 10. Wat zijn de verschillen tussen de Petzl Asap en Asap Lock?

  Wat zijn de verschillen tussen de Petzl Asap en Asap Lock?

  Valbeveiliging is apparatuur die je hoop nooit nodig te hebben. Mocht een val toch voorkomen tijdens het werken op hoogte verzekeren de Asap systemen van Petzl je van zo min mogelijk letsel. De essentie van deze apparaten is dat ze u zo onopvallend mogelijk beschermen zonder uw normale werkzaamheden te belemmeren. Zo bewegen de Asap systemen zowel omhoog als omlaag soepel mee langs het touw waardoor u kan focussen op uw taken.

  Petzl heeft 2 verschillende Asap systemen; de Asap en de Asap Lock. Deze product battle duikt in alle verschillen en overeenkomsten zodat u het juiste apparaat kiest!

  Lees meer »