Artikelen 1 tot 10 van 72 in totaal

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Meindl stopt met de Woodwalker S3

maandag 19 maart 2018 13:44:50 Europe/Berlin

Meindl Woodwalker S3Meindl staat bekend om haar fantastische werkschoenen, die uw voeten en rug sparen. Talloze harde werkers lopen op de Ferrari onder de werkschoenen en we verwachten dat dit nog wel even zo blijft. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Meindl stopt namelijk met de productie van één van haar populairste werkschoenen, de Woodwalker S3. Meindl geeft aan dat dit model te weinig verkocht wordt.

Waarom de Woodwalker S3 zo populair is

Naast het perfecte draagcomfort, is dit een hoge schoen met S3 veiligheidsnormering. Bovendien heeft de Woodwalker S3 zaagprotectie, en dat is voor veel van onze klanten meer dan mooi meegenomen. Dankzij het innovatieve MFS systeem vormt de schoen zich naar uw voeten. De Davos loopzool heeft een scherp profiel en PU schokdemping, wat zorgt voor nóg meer comfort.

Wat is een alternatief hiervoor?

Er zijn verschillende alternatieven voor deze schoen. De Meindl Woodwalker S2 en S2 Pro zijn vrijwel identieke modellen, het verschil is de veiligheidsnormerin...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Sjors Verhallen

5 tips voor een veiligere werkplek

donderdag 21 september 2017 17:47:37 Europe/Berlin

Het gaat steeds beter met de economie en de werkloosheid staat weer op een van de laagste punten van voor de crisis. Mensen hebben we meer geld te besteden en vooral bouwbedrijven merken dat. Maar met al dat extra werk kan ook de werkdruk toenemen en dit brengt soms gevaren met zich mee. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Safety Freaks die ervoor zorgen dat de werkplek veilig blijft.

Hieronder vind je 5 tips voor een veiligere werkplek


#1 Ben bewust van de risico’s

Op iedere werkplek kunnen ongelukken gebeuren! Als je de gevaren kan inschatten kan je hier ook rekening mee houden. Vooral als jij verantwoordelijk bent voor je collages of medewerkers is het belangrijk de risico’s te kunnen inschatten. Als dat je lukt kun je ze gaan elimineren en zo een veiligere werkplek creëren. Schaam je ook niet om mensen te waarschuwen, veiligheid is voor iedereen belangrijk!

 

#2 Gevaren afzetten

Vooral waar gebouwd of zware machines worden gebruikt zijn er veel gevaarlijke plekken. Op bouwterreinen heb je b...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Chris van Gastel

1 september zijn wij eerder gesloten

donderdag 31 augustus 2017 17:24:19 Europe/Berlin


Komende vrijdagmiddag 1 september gaan we met het hele Safetyfreaks team er lekker even tussenuit. 

Dat betekent dus dat we vanaf 13:00 u niet meer telefonisch dan wel per e-mail te woord kunnen staan. Maar ook dat er na 13:00 geen bestellingen meer worden verzonden. De bestellingen van voor 13:00 worden nog gewoon verzonden en zullen zaterdag of maandag aangeboden worden door PostNL (afhankelijk van zakelijke of particuliere afleveradressen). En de bestellingen na 13:00 worden op maandag 4 september verzonden en zullen op dinsdag 5 september door PostNL aabgeboden worden.

Wel zijn wij zaterdag 2 september gewoon geopend van 10:00 tot 13:00. Dus dan bent u in de gelegenheid om onze showroom te bezoeken, bestellingen op te halen of telefonisch of per email uw vraag te stellen.

Houd hier dus rekening mee. En onze excuses voor eventuele ongemakken.

Comments | Geplaatst in Informatie door joep vugts

Meerhoven24 Safetyfreaks sponsort team RunNoMore 3.0 tijdens estafetteloop Meerhoven24 in Eindhoven op 9 en 10 september 2017. Daarmee levert Safetyfreaks een sportieve financiële bijdrage aan het vervullen van de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Meerhoven24
Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 vindt voor de achtste keer de estafetteloop Meerhoven24 plaats. Zoals elk jaar heeft dit gezellige en sportieve evenement zich ook dit jaar weer verbonden aan een goed doel, te weten Make-A-Wish Nederland. Maximaal 25 teams lopen in estafettevorm gedurende 24 uur zo veel mogelijk ronden door de Eindhovense wijk Meerhoven. De teamleden lopen steeds 1 voor 1 een ronde van 2100 meter. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 9 september om 12.00 uur voor de eerste loper van elk team en 24 uur later zal de laatste loper van elk team de finishlijn passeren.

Naast de 24-uurs-estafetteloop vinden er gedurende het evenement tal van andere activiteiten plaats. Er zijn bijvoorbeeld nog meer spo...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Sjors Verhallen

Meindl stopt met de Combat en Timberking!

dinsdag 20 juni 2017 17:11:38 Europe/Berlin

Meindl stopt met Combat en TimberkingHelaas heeft Meindl op zeer korte termijn laten weten dat de modellen Combat en Timberking niet meer geproduceerd worden en dat deze veiligheidsschoenen vanaf heden niet meer leverbaar zijn. De reden die het Duitse merk hiervoor geeft is de beperkte vraag naar de modellen. Op deze manier kan Meindl zich focussen op constante verbetering in productkwaliteit en levering van de populaire modellen zoals de comfortabele Meindl Airstream en Woodwalker.

Meindl Combat
De Meindl Combat had een wat smallere leestmaat (breedte) en was daardoor uiterst geschikt voor de smallere voet. Bij defensie heeft deze schoen jarenlang in de kast gestaan als de ideale schoen.

Alternatieven
De Meindl Combat heeft goede alternatieven. De Meindl Combat was qua schachthoogte vrijwel gelijk aan de Meindl Woodwalker, het grote verschil zit dus in de breedte van de schoenen. De Woodwalker is wat breder. Wilt u een even hoge schoen? Dan is de Woodwalker de geschikte oplossing.

Qua breedte van de schoen was de Meindl Co...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Sjors Verhallen

Safetyfreaks nog grotere sponsor rallyteam Van Ham Tenten & Podia

vrijdag 14 april 2017 09:58:52 Europe/Berlin

Safetyfreaks business partner Van Ham Tenten & Podia Racing Team

Afgelopen jaar is Safetyfreaks gestart als sponsor van het rallyteam van Van Ham Tenten & Podia, waarbij het logo van Safetyfreaks achter op de rallywagen van Van Ham Tenten & Podia Racing prijkte. Dit jaar is Safetyfreaks wederom sponsor van dit rallyteam en is deze samenwerking zelfs nog uitgebreid tot een business partner samenwerking.


De Morocco Desert Challenge 2017

Dit jaar zal het Van Ham Tenten & Podia rallyteam deelnemen aan de Morocco Desert Challenge 2017. Dit is een crosscountry rally door Marokko, één van de snelst groeiende rally-raids in Noord-Afrika. Er wordt maar liefst 2800 kilometer gereden in zeven dagen tijd. Een prachtige wedstrijd met een zeer groot deelnemersveld. De deelname aan deze rally met meerdere teams is onder andere mogelijk dankzij de steun van de business partners, waar Safetyfreaks er een van is.

De Morocco Desert Challenge vindt plaats van 16 tot 23 april 2017.

Safetyfreaks Sponsor Van Ham Racing Team 

Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Sjors Verhallen

Steel Blue werkschoenen winnen terrein

woensdag 29 maart 2017 22:57:00 Europe/Berlin

Steelblue werkschoenen

De werkschoenen van Steel Blue

Steel Blue lijkt in hoog tempo de wereld te veroveren met zijn comfortabele werkschoenen van topkwaliteit. Het Australische bedrijf werd in 1995 opgericht, werd daar marktleider en mag zich nu in een toenemende populariteit verheugen op andere continenten. Steel Blue streeft er niet naar om de grootste te zijn. Wel de beste.

Technologieën
Dit doen ze met eigen technologieën, zoals bv de Tri-Sole. Laten we hier niet technisch doen; deze en andere technologieën staan beschreven bij de Steel Blue werkschoenen op deze website. Het knappe-koppenwerk van de techneuten leidt in elk geval tot een aantal kenmerken van een Steel Blue werkschoen: deze zit als gegoten, gaat lang mee, heeft een hoge protectiegraad op alle onderdelen, voldoet aan hoge normen, is super comfortabel en extra licht. Dat laatste is natuurlijk een groot pluspunt voor iedereen die zijn dagen doorbrengt op werkschoenen.

Wat kost een Steel Blue?
Innoverende techniek kost meestal geld. Kijk maar ee...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door rene pieper

Het belang van valbeveiliging bij werken op hoogte

vrijdag 24 februari 2017 12:03:59 Europe/Berlin

De helft van alle dodelijke ongevallen in de bouw ontstaat wanneer er op hoogte gewerkt wordt. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk u bewust te zijn van de risico’s en de nodige maatregelen te treffen.

 

Letsel en slachtoffers voorkomen bij werken op hoogte

 

Wanneer er op hoogte gewerkt wordt is het belangrijk om aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving te voldoen. Zo is in het Arbobesluit onder andere artikel 3.16 en artikel 7.23 opgenomen. In deze artikelen vindt u wet- en regelgeving die over valgevaar en het gebruik van de juiste arbeidsmiddelen gaat. Daarnaast heeft de Arbo een pagina gemaakt waar verschillende tips zijn opgenomen. Denk aan:

 1. Stel een RI&E op
 2. Gebruik goedgekeurde valbeveiliging
 3. Sluiten vloer- en wandopeningen af
 4. Ruim de werkplek op om uitglijden of struikelen te voorkomen
 5. En meer

 

Risico’s verlagen bij werken op hoogte

 

Wanneer u werkt op hoogte spelen de volgende risico’s een belangrijke rol:

 1. Vallen van hoogte of door opening

 

Om te voorkomen dat u valt heeft u va...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Informatie door joep vugts

Petzl Pro Traxion op afstand vergrendelen

dinsdag 17 januari 2017 11:48:01 Europe/Berlin

Pro Traxion op afstand te bedienen

In bepaalde werksituaties is het een voordeel dat de Pro Traxion als stijgklem op afstand te manipuleren is. De vaste zijplaat en de nok zijn voorzien van een opening voor het bevestigen van een draad die kan worden gebruikt voor het op afstand activeren of deactiveren van de nok. Leid de draad door de opening in de zijplaat en daarna door het gat in de nok. Maak daarna een knoop. Let er op dat het stukje na de knoop zeer kort is en niet tussen andere onderdelen kan komen. Anders kan deze de werking van de nok beïnvloeden. Deze kan dan niet vergrendeld worden. Ben bewust bezig met materialen. Deze toepassing is uitsluitend voor professionals. Er kunnen grote gevaren ontstaan bij het onjuist toepassen en gebruiken van deze methode.Pro Traxion bediening op afstand

Wij adviseren om de lengte van het assistentiekoord niet langer dan twee meter te maken. Let er daarnaast goed op dat deze niet verwikkeld raakt met het klimtouw. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd het assistentiekoort altijd in de hand zodat deze b...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Sjors Verhallen

Bespaar op uw inkomstenbelasting

donderdag 29 december 2016 17:24:57 Europe/Berlin

Voorkom hoge inkomstenbelastingAan het eind van het jaar doen veel ondernemingen nog even snel wat grote uitgaven om te besparen op inkomstenbelasting. Kosten die u in 2016 maakt, zijn meestal af te trekken van de inkomstenbelasting over dat jaar. Voorkom dus dat u de Nederlandse Staatskas bijspekt, maar doe wat nuttigs met uw geld!

Zo kunt u bijvoorbeeld bij Safetyfreaks nog snel wat cadeaubonnen kopen, een cursus inplannen, uw klimset laten keuren, of een hele nieuwe klimset aanschaffen. Hier plukt u volgend jaar de vruchten van, want naast dat het een investering is waar u veel aan heeft, zorgt u ervoor dat de blauwe enveloppen minder slecht nieuws brengen.

Let er wel even op dat op 31 december geen bankoverschrijdingen gedaan worden door de bank, dus vrijdag 30 december is de laatste kans om voordeliger uit te zijn!

Wij zijn op 30 december vanaf 13.00u gesloten en zullen dan ook geen pakketten meer versturen.
2 januari zullen we vanaf 9.00u weer open zijn om u te helpen en uw bestelling in te pakken.

Het Safetyfreak...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Nieuws Informatie door Sjors Verhallen

Artikelen 1 tot 10 van 72 in totaal

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5