Werplijnen & toebehoren

Werplijnen, ook wel bekend als werptouwen, vormen een cruciaal gereedschap in diverse omgevingen. Variërend van reddingsoperaties, bergbeklimmen, watersporten tot zelfs in industriële settings. Hun veelzijdigheid en functionaliteit maken ze onmisbaar voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Petzl Jet werpzakje
  Rating:
  0%
  • Lange levensduur
  • Gestroomlijnd
  • Goed zichtbaar
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 20,58 € 24,90
 2. Petzl Airline werptouw
  Rating:
  0%
  • Duurzaam Dyneema
  • Stevig en soepel
  • Goed zichtbaar
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 42,63 € 51,58
 3. Petzl Eclipse opbergtas voor werptouw
  Rating:
  0%
  • Voor werptouw
  • Opvouwbaar
  • Dubbele bodem
  1 week
  € 49,00 € 59,29 Vanaf € 53,36
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat zijn werplijnen?

Werplijnen zijn speciaal ontworpen touwen met het oog op precisie, duurzaamheid en functionaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diktes en materialen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Vaak vervaardigd van hoogwaardige vezels zoals polyester, nylon of zelfs kernmantel constructies voor extra stevigheid, bieden ze een combinatie van treksterkte en flexibiliteit.

Toepassingen van werplijnen

 • Reddingsoperaties en veiligheid:Werplijnen worden frequent gebruikt bij reddingsoperaties, zoals in waterreddingen. Daarbij is een snelle en nauwkeurige werptechniek vereist om een reddingsboei of lijn naar een persoon in nood te gooien.
 • Industriële en technische toepassingen:In industriële omgevingen, zoals de bouw, worden werplijnen ingezet voor het hijsen van gereedschappen, het bevestigen van ladingen en als onderdeel van veiligheidssystemen.

Waarom kiezen voor hoogwaardige werplijnen?

Als professional kan je aanzienlijk profiteren van investeren in goede werplijnen:

 • Veiligheid:Betrouwbare werplijnen dragen bij aan een veilige werkomgeving. Ze minimaliseren risico's en vergroten de efficiëntie.
 • Duurzaamheid:Kwaliteitslijnen gaan langer mee en zijn bestand tegen zware omstandigheden. Hierdoor zijn ze een kosteneffectieve investering op lange termijn.
 • Nauwkeurigheid:Met de juiste werplijn kunnen professionals hun taken met precisie en vertrouwen uitvoeren. Dit is cruciaal in veeleisende situaties.

Waarop let je bij het kiezen van een werplijn

Bij het selecteren van de juiste werplijn is het van essentieel belang om te kijken naar:

 • Materiaal en constructie:De keuze van het materiaal, zoals polyester, polypropyleen of kernmantelconstructies, hangt af van de specifieke vereisten van het werk. Nylon lijnen bieden bijvoorbeeld drijfvermogen en zijn geschikt voor watergerelateerde taken. Polyesterlijnen hebben een hogere weerstand tegen UV-straling.
 • Sterkte en diameter:Het is van vitaal belang om de treksterkte en diameter van de werplijn af te stemmen op de beoogde belasting en het gebruiksscenario. Te dunne lijnen kunnen breken onder druk, terwijl te dikke lijnen onhandelbaar kunnen zijn.
 • Extra eigenschappen:Sommige werplijnen zijn ontworpen met extra kenmerken, zoals verbeterde grip, slijtvastheid of lichtheid. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor specifieke taken en omgevingen.

Nylon werplijnen

Eigenschappen:Polyester lijnen zijn bestand tegen UV-straling en hebben een uitstekende treksterkte. Ze zijn minder rekbaar dan nylon, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarin minimale rek gewenst is.

Gebruik:In de bouwsector worden polyester werplijnen vaak gebruikt voor het hijsen van zware ladingen, omdat ze bestand zijn tegen langdurige belasting en weersinvloeden.

Polyester werplijnen

Eigenschappen:Polyester lijnen zijn bestand tegen UV-straling en hebben een uitstekende treksterkte. Ze zijn minder rekbaar dan nylon, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarin minimale rek gewenst is.

Gebruik:In de bouwsector worden polyester werplijnen vaak gebruikt voor het hijsen van zware ladingen, omdat ze bestand zijn tegen langdurige belasting en weersinvloeden.

Polypropyleen werplijnen

Eigenschappen:Polypropyleen lijnen zijn licht en hebben een goede weerstand tegen chemicaliën. Ze hebben echter een lagere treksterkte dan nylon en polyester.

Gebruik:Deze lijnen worden vaak gebruikt in industriële omgevingen waar chemische bestendigheid belangrijk is, maar waar een hoge treksterkte minder van belang is.

Werplijnen kopen bij Safety Freaks

Bij Safety Freaks begrijpen we dat professionals in diverse sectoren betrouwbare en hoogwaardige werplijnen nodig hebben om hun werk veilig en efficiënt uit te voeren. Ons assortiment werplijnen is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de strenge eisen van verschillende industrieën. Denk daarbij aan reddingsoperaties, bouw, industrie en meer. Met een focus op kwaliteit en duurzaamheid bieden we een uitgebreide selectie van werplijnen van gerenommeerde merken die voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en prestaties.

Ons deskundige team staat klaar om professioneel advies te geven en te helpen bij het kiezen van de juiste werplijn die perfect aansluit op de specifieke behoeften van jouw werkzaamheden. Safety Freaks levert hoogwaardige producten die de veiligheid en efficiëntie van jouw werk garanderen.