PIXA-hoofdlampen nu nog krachtiger

PIXA, de hoofdlampen van topmerk Petzl, is nu nog krachtiger. De ledlamp van de PIXA 2 geeft tot wel 80 lumen en is verkrijgbaar bij Safetyfreaks.

 

Petzl heeft in zijn assortiment de PIXA 1 vervangen door de PIXA 2. Deze nieuwste versie is nog krachtiger. De PIXA-hoofdlampen zijn oerdegelijk, eenvoudig in gebruik (ook met handschoenen aan) en houden het lang vol. Ze hebben een uitstekende schokweerstand en zijn waterdicht.

 

Lichtstanden

De PIXA 2 heeft twee standen. De een is een brede, uniforme lichtbundel die verlicht tot 25 meter gedurende 26 uur (20 lumen). Bij de andere stand is de lichtbundel gemengd met een gefocuste straal in het bovenste deel. Zo verlicht u tot 55 meter gedurende 3,5 uur (80 lumen). Zijn de batterijen van uw PIXA bijna leeg? Dan geeft hij nog minimal 10 uur licht (20 lumen).

 

Lithium

Safetyfeaks raadt u aan lithiumbatterijen te gebruiken in uw hoofdlamp. Dan blijft uw lamp tot bijna twee keer langer branden! Bovendien hebben lithiumbatterijen veel minder kans op lekken dan andere batterijen. Lekkages kunnen de contacten binnen uw PIXA aantasten. Zorg ervoor dat uw lithiumbatterijen niet te heet worden, laat ze dus bijvoorbeeld niet voor de autoruit liggen wanneer de zon schijnt.

 

Klaar

Klaar met uw klus? Zet de lamp dan op locked zodat u hem niet per ongeluk aan zet. Wanneer u de lamp een tijdje niet gebruikt, haal dan de batterijen eruit. Zorg verder voor een passende tas, zo beschermt u de lens.