Gehoorbescherming op maat - Lichte industrie & Klussen

Gehoorbeschermers op maat gemaakt voor jou op afspraak! De gehoorbeschermers beschikken over een groene filter dat speciaal geschikt is voor lichte industrie & klussen Deze reduceert het geluid en de hoge tonen van boren en zagen tot een acceptabel niveau. 

SKU
KD-KS3
(Incl. BTW) € 131,89
2 tot 4 weken
Specificaties
MPN part nummer KS3
Merk Audinc
kleur transparant
Geschikt voor portofoon Nee

Omschrijving Gehoorbescherming op maat - Lichte industrie & Klussen

Gehoorbeschermers voor Lichte industrie & Klussen - Groen filter

Wanneer u deze Gehoorbeschermers besteld zal er een afspraak gemaakt worden om deze aan te meten. De Groene filter is uitermate geschikt voor de Lichte industrie & Klussen. De hoge tonen die worden geproduceerd tijdens het klussen zoals boren en zagen worden met deze filter het beste gedempt.

Enkele voordelen van Kendal gehoorbeschermers

✔ Filters zijn van keramisch materiaal
✔ Leverbaar in harde of zachte vorm
✔ Niet of nauwelijks zichtbaar buiten de oorschelp
✔ Antiallergische coating (bij de harde gehoorbeschermers)
✔ Lange levensduur
✔ Makkelijk uitneembaar
✔ Standaard geleverd met aanpak, draagkoord, kledingklem, cerumenpen(schoonmaakpen) en etui

Garantie, service en kwaliteit
De Kendal gehoorbeschermers zijn getest volgens EN 352-2:2002 door BGIA, 0121, D-53754 Sankt Augustin.
En worden vervaardigd in ons NEN-EN-ISO 9001-2000 gecertificeerd laboratorium.
Kendal gehoorbescherming geeft twee jaar garantie op pasvorm en demping. Na 3 jaar wordt men geadviseerd om opnieuw otoplastieken aan te laten meten. Uw gehoorgang veranderd naarmate uw leeftijd vordert.

Het op maat maken gebeurd als volgt.

 1. Eerst worden de gehoorgangen gecontroleerd.
 2. Dan worden exacte afdrukken van de gehoorgangen gemaakt.
 3. De afdrukken worden bewerkt, en vervolgens gedupliceerd in een harde UV materiaal of een soft siliconen.
 4. De harde gehoorbeschermers worden voorzien van een antiallergische coating.
 5. De akoestische dempingsfilters wordt geplaatst.

Het plaatsen van Gehoorbeschermers met aanpak (uitsteeksel) 
Het inbrengen van Gehoorbeschermers. Neem de Gehoorbeschermers met schone handen uit de verpakking i.c. het etui. Om de Gehoorbeschermers op de juiste wijze in te brengen neem je de aanpak(uitsteeksel)  tussen duim en wijsvinger en plaatst u de Gehoorbeschermers voorzichtig met een lichte draaibeweging naar beneden in de gehoorgang.
Het inbrengen verloopt gemakkelijker wanneer u met de ene hand het oor lichtjes naar achteren en omhoog trekt. Met de andere hand geleidt U het Gehoorbeschermers in de gehoorgang.
Om verwisseling te voorkomen zijn beide Gehoorbeschermers met een kleur gekenmerkt. De rechter Gehoorbeschermers is voorzien van een rode punt , de linker van een blauwe punt.

Wanneer u deze Gehoorbeschermers voor lichte industrie besteld zal direct contact worden opgenomen voor het maken van een aanmeet afspraak. Bij het aanmeten vanaf 4 Gehoorbeschermers sets kan er indien gewenst een afspraak op lokatie worden in gepland.
Voordat u deze besteld is het verstandig uw gehoorgangen te laten controleren/schoon laten maken bij uw huisarts.
Indien de aanmeet specialist niet in staat is een afdruk te maken van de gehoorgang, doordat de gehoorgang verstopt zit, zal er voorrijdkosten in rekening gebracht worden.

OtoplastiekenGehoorbescherming op maat voor lichte industrie:

Wil men bescherming over een langere tijdsduur dan kunnen oordopjes, die men in de gehoorgang stopt een stuk comfortabeler zitten. De oordoppen bevatten meestal een filter, dat achtergrondruis dempt maar er voor zorgt dat het voeren van gesprekken mogelijk blijft. Oordoppen kunnen op maat gemaakt worden, de zogenaamde gehoorbescherming op maat. In het geval van gehoorbescherming op maat wordt het filter afgestemd op de specifieke gebruiksdoeleinden en wensen die de klant wil. Ook wordt de pasvorm aangepast aan de gehoorgang. Omdat de gehoorgang van een mens altijd blijft groeien en veranderen moeten deze om de 3 jaar opnieuw worden aangemeten.

Omdat ze erg prettig zijn om te dragen zijn deze voor alle situaties geschikt. De meeste gehoorbescherming op maat worden voorzien van een filter, op deze manier dempen ze bepaalde frequenties wel of niet. Daardoor kan men elkaar gewoon blijven verstaan en ook alarmsignalen zijn te horen, en dit terwijl schadelijk geluid wordt  tegengehouden.

Belangrijke tip: inbrengen op de juiste manier

Bij het inbrengen van schuim oordoppen is het vooral belangrijk dat men de gehoorgang opentrekt bij het indoen. De juiste volgorde is dan ook:

 • Oorschelp schuin naar boven/achteren trekken.
 • Doe de ene hand achter het hoofd langs, men heeft dan de goede hand nog vrij om de fijngeknepen oorplug in het oor te stoppen.
 • Laat het oor los, druk vervolgens met een vinger tegen de pluggen aan totdat deze weer uitzet.

Totale tijdsduur: 30 seconden. 

Test de pasvorm

Wanneer een plug niet goed afsluit, geeft dit enige schijnveiligheid. Men zou het propje niet meer moeten kunnen zien zitten wanneer men zichzelf recht in een spiegel aan kijkt. Een andere optie is het afdekken met de handen van de oren (met oordoppen erin). Wanneer men de handen optilt zou er niet veel verschil aanwezig moeten zijn qua doorlaten van het omgevingsgeluid. Bij otoplastieken speelt dit probleem veel minder. Deze passen namelijk maar op één juiste manier in het linker of rechter oor. Kans op verkeerd indoen is dus erg klein.


Demping: Tot 25 dB(A) is mogelijk maar dit varieert per type
Gebruik: Deze zijn op maat gemaakt en vullen de gehoorgang dus helemaal precies op. De gebruiker stopt de gehoorbescherming het juist aangegeven oor.

Let op: Het is erg belangrijk om ze goed schoon te houden. Ook is het ook belangrijk dat de gebruiker eens paar jaar nagaat of de gehoorbescherming nog een goede pasvorm hebben. Dit omdat de gehoorgang continu veranderd van vorm. Een lektest wordt dan ook aangeraden, bij de meeste leveranciers is dit inbegrepen in het service contract. 

Voordelen:

 • Levensduur 2 à 3 jaar.
 • Ontvangen eens per jaar een servicebeurt.
 • Er zit garantie op.
 • Zijn erg licht.
 • Ongevoelig voor beschadigingen.
 • Hebben een lekkere pasvorm.

Nadelen:

 • Vrij kostbaar.
 • Ongeveer 5 x zo duur als een oorkap.

PBM gehoorbescherming en de wet

Veel werknemers in verschillende sectoren staan regelmatig in een lawaaierige omgeving hun werkzaamheden uit te voeren. Boven de 80 decibel is het geluid al schadelijk voor het gehoor. Om flinke gehoorbeschadiging te voorkomen zijn er speciale regels op genomen met betrekking tot lawaai in de Arbowet. De werkgever is bijvoorbeeld verplicht om er alles in zijn macht aan te doen om het lawaai te beperken. Wanneer het geluidsniveau dan toch nog boven de 80 decibel (dB(A)) uitkomt, dan gelden de volgende regels.

 • Geluid harder 80 dB(A) werkgever dient werknemers gehoorbescherming te bieden
 • Geluid harder 85 dB(A) werknemer verplicht om gehoorbescherming te dragen

De normen voor gehoorbescherming

Waarom bescherming tegen geluidsoverlast?

dempingswaarden ks3 groen

Lawaaidoofheid is niet te genezen. Alleen voorkomen helpt en is echt 100% afdoende! Bij het kiezen van een gehoorbeschermingsmiddel dient rekening te worden gehouden met de juiste geluiddemping en het draagcomfort. Bij het werken in een lawaaiige omgeving, of het nu voor een paar minuten of voor meerdere uren is, is gehoorbescherming altijd nodig. Een werknemer die zijn gehoorbescherming afneemt, omdat hij zich hiermee niet 100% comfortabel voelt, riskeert zijn eigen gezondheid.

Gehoorbeschermingsmiddelen zijn er in verschillende uitvoeringen:

 • Gehoorbescherming op maat (individueel aangemeten gehoorbescherming)
 • Oorkappen
 • Oorpluggen
 • Gehoorbeugels

Wat is DB(A)?

dB(A) is de eenheid voor de sterkte van het geluid afgestemd op de gevoeligheid van het menselijk oor. De reden dat de dB(A) in plaats van een gewone decibel bij geluidsmetingen en geluidberekeningen wordt toegepast heeft te maken met de gevoeligheid van het (menselijk) oor, die voor de verschillende frequenties van het geluid niet gelijk is.


De onderstaande tabel geeft een overzicht van geluidsniveaus en wat het zoal produceert.

Decibel

Geluid

Gehoorschade

120 DB(A)

Houseparty, disco, popconcert, walkman

Direct

110 DB(A)

Houseparty, disco, popconcert, walkman

Direct

98 DB(A)

Disco, popconcert, walkman

Na 7 min.

95 DB(A)

Disco, popconcert, walkman

Na 15 min.

92 DB(A)

Disco, walkman, hard geschreeuw

Na 30 min.

89 DB(A)

Zware vrachtwagen

Na 1 uur

86 DB(A)

Voortrazende trein

Na 2 uur

83 DB(A)

Verkeerslawaai

Na 4 uur

80 DB(A)

Stadslawaai

Na 8 uur

77 DB(A)

Luidruchtige gespreken

Geen

Hieronder vind je een tabel waar de blootstellingsduur bij een bepaalde geluidsdruk weergegeven wordt zonder dat deze schadelijk is. 

DB(A)

Maximale verblijfsduur

80

8 uur

83

4 uur

86

2 uur

89

1 uur

92

30 minuten

95

15 minuten

98

7 minuten

101

3 minuten

110

30 seconden

 

Wanneer eenmaal bekent is dat geluidsniveaus overschreden worden, is de beste preventie nog altijd het aanpakken van de bron. Wanneer het geluid niet ingekapseld kan worden of het niveau blijft te hoog, pas dan zijn gehoorbeschermers een vervolgstap.

Wij bieden u een grote range oordopjes, passieve en elektronische gehoorbeschermers, die geschikt zijn voor het werk op de bouw, in de industrie, voor de hulpdiensten, voor de doe-het-zelver en vele andere toepassingen.

Type gehoorbescherming met toepassing

gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat zijn persoonlijk aangemeten gehoorbeschermers. Elk gehoorbescherming op maat is uniek. Let er op dat elke 5 jaar de gehoorgang verandert in verband met het groeien van de oren. Tijdens het productieproces van de gehoorbescherming wordt er een speciaal filter geplaatst. Deze zorgt ervoor, dat al het schadelijke geluid wordt afgevlakt en de hoeveelheid dB(A) wordt gereduceerd tot onder de toelaatbare grens van 80 dB(A). Door zijn optimale bescherming en zijn perfecte pasvorm, is de gehoorbescherming op maat de meest efficiënte en comfortabele gehoorbescherming. Voor meer informatie over deze oordoppen neem contact met ons op.
Vormbare oordoppen

Vormbare oordoppen

De oordop langzaam met de vingertoppen tot een dunne cilinder samenrollen. Samengedrukt houden en diep in de gehoorgang inbrengen. Dit gaat gemakkelijker wanneer u de oorschelp met de vrije hand naar achter en omhoog trekt.

voorgevormde oordoppen

Voorgevormde oordoppen

De oordop invoeren tot u voelt dat hij afdicht, terwijl u de oorschelp met de vrije hand naar achter en naar boven trekt. Aanvankelijk kunnen de oordoppen beklemmend aanvoelen, vooral als u nooit eerder oordoppen hebt gebruikt.
gehoorbeugels

Gehoorbeugels

Gehoor beugels kunnen normaliter op dezelfde wijze worden gereinigd als voorgevormde oordoppen. De beugel niet verbuigen omdat deze de correcte stand van de tips en bijgevolg de akoestische afdichting bepaalt.
gehoorkappen

Gehoorkappen

Om degelijk tegen het hoofd te liggen dient de gehoorkap de oren volledig te omsluiten. De hoofdbeugel zodanig instellen dat de kussens een gelijkmatige druk rond de oren uitoefenen, hiermee krijgt u de beste geluidsdemping. Verwijder het haar onder de kussens vandaan.De kussens dienen minimaal 2 x per jaar vervangen te worden of vaker in het geval dat deze stijf worden, scheuren of niet goed meer afdichten.
 

Wetgeving

Op Europees niveau is door middel van de z.g. lawaairichtlijn 86/188/EEG, in 1986 al een strenge regelgeving neergelegd met betrekking tot voor de gezondheid acceptabele geluidsniveaus. Europees is vastgelegd dat de wetgever van 80DB(A) aan zijn werknemers gehoorbeschermers ter beschikking moet stellen. Bij de overschrijding van een dagelijkse blootstelling van 85DB(A) moeten deze gehoorbeschermers verplicht door de werknemers gedragen worden. Er mag zelfs op medische gronden gesteld worden dat bij een continue lawaaiblootstelling van 80DB(A) gedurende de werkdag, het risico op schade aan het gehoor reëel is. In enkele Europese landen waaronder Nederland, ligt het niveau, waarop middelen ter beschikking moeten worden gesteld, wettelijk gezien al ook al op 80DB(A), waarbij de werkgever o.a. ook voorlichting over de schadelijke gevolgen van de blootstelling aan lawaai moet geven.

Huidige wettelijke normen

EN 352-1 Gehoorbeschermingstype koptelefoon
EN 352-2
Oorpropjes/ Gehoorbeugels
EN 352-3
Oor kappen gemonteerd op een industriële veiligheidshelm
EN 352-4
Oor kappen met demping afhankelijk van het geluidsniveau
EN 348
Keuze, gebruik, voorzorgsmaatregelen en onderhoud

Dempingswaarde
H: gem. dempingswaarde in hoge frequentie
M: gem. dempingswaarde in midden frequentie
L: gem. dempingswaarde in lage frequentie
SNR: gem. dempingswaarde in standaard geluidsspectrum (Single Number Rating)

(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gehoorbescherming op maat - Lichte industrie & Klussen
Uw waardering

Beoordeeld met 8.8 / 10 - Gebaseerd op 125 reviews

Combineer Bespaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!