Werken op hoogte

Werken op hoogte

Steigerbouw gebeurt voor een groot deel in de hoogte. Bij het werken op hoogte komen veel veiligheidsmaatregelen omtrent valbeveiliging en PBM's kijken. Deze maatregelen zijn er zodat u veilig kunt werken op hoogte. Safetyfreaks heeft alles wat u hiervoor nodig heeft. Zo hebben we voor de steigerbouw onder andere valgordels & valharnassen, karabiners & schakels, vallijnen, touwen en andere middelen om uzelf te kunnen zekeren. Bij Safetyfreaks staan service, kwaliteitsproducten en de veiligheid van de klant centraal.

Meer informatie over werken op hoogte

Artikelen 1 tot 16 van 81 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 16 van 81 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Steigerbouw op hoogteWerken op hoogte

Aan het werken op hoogte zijn veel regels en wetten verbonden. Deze regels zijn voor uw persoonlijke veiligheid en die van uw collega's. Zorg dat u voorzien bent van de juiste middelen bij werkzaamheden op hoogte. Safetyfreaks heeft de artikelen en kennis om u te voorzien van alles dat u nodig heeft, afhankelijk van uw werkzaamheden. Deze kennis is door ons team opgedaan in de praktijk. Safetyfreaks kan valbeveiligingsproducten en sets leveren, laten installeren en inspecteren voor de voortdurende bescherming van de mensen die op hoogte werken in de steigerbouw. Horizontaal, verticaal, op hellingen, enzovoort. Voor elke werkzaamheid en toepassing bieden wij een totale en veilige oplossing.

Cursussen

Zeker zo belangrijk is de kennis om de producten toe te kunnen passen in de werkzaamheden waar ze voor bedoeld en gecertificeerd zijn. Omdat wij gemerkt hebben dat dit niet altijd het geval is bieden wij cursussen aan in het veilig werken op hoogte. Deze cursussen worden in de Safetyfreaks trainingshal gegeven en bevatten een deel theorie over de wetgeving en producten, en een deel over de toepassing van de producten in de dagelijkse werkzaamheden. Dankzij onze Layhers kunnen wij veelvoorkomende situaties nabootsen in de Safetyfreaks trainingshal. Deze cursussen worden gegeven in verschillende versies. Voor de beginnende steigerbouwer hebben we de basiscursus. Bent u al ervaren in de branche dan kunt u kiezen voor de gevorderden cursus. Ook hebben we de cursus veilig werken op hoogte redding & evacuatie zodat u weet hoe u een collega op hoogte kunt redden. Ook bieden wij Steigerbouw cursussen aan die ervoor zorgen dat u voortaan beter en sneller te werk kunt gaan.

Mobiele valbeveiliging

Veel gebouwen zijn niet voorzien van permanente installaties voor valbeveiliging. Om toch veilig en zorgeloos te werk te kunnen gaan beschikt Safetyfreaks over een compleet assortiment mobiele valbeveiliging. Met de valharnassen, valgordels, karabiners, schakels en touwen creëert u veilige werkomstandigheden om te zekeren op hoogte. De voornaamste functie van valbeveiliging is de valimpact op het lichaam onder 6kN minimaliseren. De onderdelen van een valbeveiligingsset zijn een bevestigingspunt, een valharnas en een valstopapparaat. Deze worden gekoppeld door karabiners en schakels. Een valstopapparaat is er in verschillende modellen en toepassingsmogelijkheden waardoor werknemers comfortabel en veilig uit de voeten kunnen. Het valbeveiligingssysteem kan gecombineerd worden met een positioneringssysteem.

Harnassen

Het gebruik van valbeveiliging is in Nederland verplicht vanaf 2,5 meter indien er valgevaar is en er geen andere veiligheidsvoorzieningen getroffen kunnen worden. Hierbij is van essentieel belang dat het juiste harnas wordt gebruikt voor de uit te voeren werkzaamheden. Safetyfreaks heeft verschillende vormen, maten en uitvoeringen beschikbaar.

Vallijnen met valindicator

Voorkomt struikelen over een te lange lijn en reduceert de totale krachten van een val tot 70%.

Positioneringslijnen

Stellen de gebruiker in staat om bij het werken op hoogte de handen vrij te hebben. Deze lijnen zijn geleidelijk instelbaar waarbij de gebruiker zichzelf in de meest comfortabele positie kan plaatsen.

Automatische valstopapparaten

Bieden zowel horizontaal als verticaal maximale bewegingsvrijheid. Het automatische remsysteem zorgt voor een continu strakke verbinding en blokkeert onmiddellijk bij een val.

Vallijnen en valstopapparaten

Valstopapparaten in combinatie met vallijnen kunnen eenvoudig gebruikt worden in verticale, diagonale en horizontale posities. De gebruiker is direct verbonden aan het valstopapparaat dat eenvoudig en zonder risico's over de vallijn kan bewegen. Valstopapparaten kunnen worden gebruikt in situaties waarbij de valvrijheid beperkt is, aangezien het valstopapparaat direct de val blokkeert.

Persoonlijk advies, geven we u graag

Vragen of meer informatie nodig over onze Werken op hoogte ? Ons personeel heeft de kennis om u verder te helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op via:

De keuze voor de juiste producten moeten goed afgewogen worden. Dit om makkelijk te kunnen werken en de kwaliteit van het werk te waarborgen. Bedenk wat voor u de meest ideale situatie is.

 

De juiste Werken op hoogte voor uw werkzaamheden

Welke u nodig heeft, is afhankelijk van het gebruik. We adviseren in ieder geval altijd om voor de juiste te kiezen. In ons assortiment vindt u diverse soorten producten die voor veel verschillende beroepen gebruikt kunnen worden. Welke voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw werkzaamheden.

 

Bestelt u een product via onze webshop? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

Niet tevreden, geld terug
Vanaf €60,50 gratis thuisbezorgd
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis (indien direct leverbaar)
14 dagen op zicht - Niet goed, geld terug

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooit u de bestelling binnen enkele minuten.