Schilderstape

Schilderstape wordt ook wel afplaktape of maskingtape genoemd. Deze tape wordt gebruikt voor schilder- en verfwerkzaamheden. De afplaktape wordt gebruikt voor het afplakken van de niet te verven delen, om strakke lijnen te creëren of voor het markeren van specifieke gebieden. Schilderstape is ook ideaal voor het afplakken van pakketten of voor creatieve uitingen. Het is een fijne tool die je gewoon altijd bij de hand wilt hebben.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Schilderstape 33AS
  Rating:
  0%
  • Veelzijdige afplaktape
  • Voor kortstondig gebruik
  • Voor gebruik binnenshuis
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 0,95 € 1,15
 2. Afplaktape 443 gold
  Rating:
  0%
  • Voor professioneel gebruik
  • Voor langdurig gebruik
  • Voor binnen- en buiten
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 2,25 € 2,72
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Veelzijdige schilderstape voor diverse projecten

Schilderstape is een essentieel gereedschap voor een breed scala aan schilderwerkzaamheden. Schilderstape komt goed van pas voor het afplakken van randen, het markeren van gebieden, het creëren van scherpe lijnen of voor het dichttapen van pakketten. Ook is de afplaktape ideaal voor creatieve projecten.

Waarom schilderstape gebruiken?

Schilderwerk vereist precisie en zorgvuldigheid. Schilderstape biedt hierbij de perfecte ondersteuning. Het zorgt ervoor dat de verf niet op ongewenste plekken komt en je creëert een nette afwerking. Bovendien is maskingtape gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, waardoor je snel en efficiënt kunt werken. De tape is uitermate geschikt voor professionele schilders én voor de doe-het-zelver. Afplaktape wil je gewoon in je gereedschapskist hebben.

Welk soort schilderstape moet je kopen?

Bij het kiezen van een schilderstape is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen die nodig zijn voor jouw specifieke project. De Schilderstape 443 Gold is bijvoorbeeld een uitstekende keuze:

 • Deze hoogwaardige tape is UV-bestendig en laat geen lijmresten achter;
 • Deze gouden tape kun je tot wel 6 maanden laten zitten;
 • Ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen;
 • Biedt een uitstekende hechting op verschillende oppervlakken;
 • Verkrijgbaar in diverse breedtes om aan alle behoeften te voldoen.

Opzoek naar een kwalitatieve maar goedkopere maskingtape? Kies dan voor de schilderstape 33AS:

 • Deze afplaktape is geschikt voor tijdelijke toepassingen;
 • Alleen geschikt voor binnenruimtes;
 • Ideaal voor creatieve uitingen;
 • Geschikt voor verf op solvent- en op waterbasis.

Hoe schilderstape aanbrengen?

Zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon is voordat je de afplaktape aanbrengt. De tape blijft niet op vieze of natte ondergronden plakken. De afplaktape kun je het beste aanbrengen door de tape zo strak mogelijk te houden en een rechte lijn aan te houden. Gebruik zo lang mogelijke stukken tape voor goed schilderresultaat en om de tape zo eenvoudig mogelijk te kunnen verwijderen.

Wanneer en hoe schilderstape verwijderen?

Wanneer
Over het algemeen moet de afplaktape verwijderd worden op het moment dat de verf nog nat is. Zorg ervoor dat de verf niet té nat is, maar nog niet volledig droog. Wanneer je de schilderstape verwijdert als de verf droog is, kun je de verflaag beschadigen. Je trekt mogelijk de verflaag met de tape mee. Lees altijd de verpakking. Sommige schilderstapes kun je binnen 24 uur verwijderen. Er zijn ook tapes die je tot 6 maanden kunt laten zitten zonder beschadigingen.

Hoe
Afplaktape verwijder je het eenvoudigst door de tape heel voorzichtig in een hoek van 45 graden van het oppervlak te trekken. Gebruik niet te veel kracht.

Heb je de schilderstape te lang laten zitten? Verwarm dan de tape met een föhn om de lijm te verzachten. Haal de tape voorzichtig met je vingers of een zachte spatel van het oppervlak. De laatste resten verwijder je met wasbenzine of een oplosmiddel.

Let op
Test altijd de wasbenzine of het oplosmiddel op een onopvallende plek.

Heb je vragen over de schilderstape? Neem dan gerust contact op met Safety Freaks!