Steel Blue werkschoenen winnen terrein

geplaatst op 29/03/2017

De werkschoenen van Steel Blue

Steel Blue lijkt in hoog tempo de wereld te veroveren met zijn comfortabele werkschoenen van topkwaliteit. Het Australische bedrijf werd in 1995 opgericht, werd daar marktleider en mag zich nu in een toenemende populariteit verheugen op andere continenten. Steel Blue streeft er niet naar om de grootste te zijn. Wel de beste.

Technologieën
Dit doen ze met eigen technologieën, zoals bv de Tri-Sole. Laten we hier niet technisch doen; deze en andere technologieën staan beschreven bij de Steel Blue werkschoenen op deze website. Het knappe-koppenwerk van de techneuten leidt in elk geval tot een aantal kenmerken van een Steel Blue werkschoen: deze zit als gegoten, gaat lang mee, heeft een hoge protectiegraad op alle onderdelen, voldoet aan hoge normen, is super comfortabel en extra licht. Dat laatste is natuurlijk een groot pluspunt voor iedereen die zijn dagen doorbrengt op werkschoenen.

Wat kost een Steel Blue?
Innoverende techniek kost meestal geld. Kijk maar eens wat bv een Meindl kost. Meindl staat inderdaad bekend als merk dat werkschoenen maakt van topkwaliteit. Wij schatten in dat Steel Blue hierin mee kan. Ze zijn echter wel veel goedkoper en een stuk lichter. De fabrikant is zo overtuigd van de kwaliteit van de werkschoenen dat ze zelfs een comfortgarantie geven. En daarom vinden wij het de moeite waard om een blog aan Steel Blue te wijden.

100% comfortgarantie
Steel Blue zegt eenvoudig: wanneer de schoenen u niet bevallen terwijl u toch de juiste maat heeft gekocht, dan mag u deze de eerste 30 dagen retourneren. U kunt ze ruilen of uw geld terug krijgen. U bepaalt zelf wat u van de schoenen vindt en hoeft niet in discussie te gaan.

Gezondheid
Steel Blue doet dat niet zomaar. Men werkt in Australië al jaren samen met overkoepelende organisaties van fysio- en podotherapeuten. Er is veel aandacht voor ergonomie, schokabsorbtie. En gewicht. Hierdoor zouden de werkschoenen zorgen voor minder stress op voeten en onderlichaam zoals knieën, heupen en de onderrug.

Acties van Steel Blue
Samenwerken staat bij Steel Blue blijkbaar hoog in het vaandel. Zo werken ze in Nederland samen met Toppodotherapie Nederland. Daar kan men voor inlegzolen zorgen wanneer u daar behoefte aan heeft. U zult misschien denken: dat kan ik zelf wel regelen. Maar wist u dat uw werkschoenen dan hun certificering kunnen verliezen? Ze kunnen bv minder antistatisch worden. Tenen komen dichter onder de bescherming te liggen e.d.

Steel Blue werkt ook samen met Pink Ribbon. Bij aankoop van een paar Southern Cross Ladies Pink S3 werkschoen voor dames gaat een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon, voor onderzoek naar het bestrijden van borstkanker. Deze actie geldt voor de maand oktober.

Het hoeft niet altijd om gezondheid te gaan, een beetje ontspannen is ook belangrijk. Onder het motto: ‘een redding kan alles bepalend zijn’ (dit geldt ook voor werkschoenen) heeft Steel Blue samen met Voetbal International de actie ‘Save van de maand’ bedacht. Kies uw favoriete redding en maak kans op twee comfort seats bij een wedstrijd van uw favoriete Nederlandse club.