Heeft u een paar Haix werkschoenen en wilt u er langdurig van genieten? Dan is het belangrijk om veiligheidsschoenen regelmatig te onderhouden. In deze blog gaan we u stap voor stap begeleiden bij het onderhoud van uw Haix schoenen.

Stap 1: Verwijderen van de veters

Voor een grondige schoonmaak van uw veiligheidsschoenen is het belangrijk om alles schoon te maken, inclusief de lip van de schoen en het gebied onder de veterbevestiging. Het schoonmaken van uw Haix werkschoenen is veel lastiger als de veters nog vastzitten! Dit is tevens een goed moment om uw veters te controleren op eventuele schade. U wilt immers niet dat de veters kapot gaan wanneer u ze strak aantrekt. Het is dus verstandig om een reservepaar veters bij de hand te hebben.

Stap 2: Borstelen van uw veiligheidsschoenen

Zorg ervoor dat de veiligheidsschoenen volledig vrij zijn van vuil. Dit doet u door de schoenen grondig te borstelen, zodat er geen zand, modder of ander vuil achterblijft. Het gebruik van lauw water tijdens het borstelen kan het proces vereenvoudigen en versnellen. Onderschat deze stap niet, want als u later ledervet aanbrengt op vuile schoenen, kan dit schuurplekken veroorzaken. Dit werkt tegen het beoogde effect en kan juist meer schade aan uw Haix werkschoenen verrichten.

Stap 3: Inlegzolen van uw Haix werkschoenen controleren 

De inlegzolen van uw schoenen dragen bij aan het comfort. Controleer of de inlegzool nog steeds dezelfde ondersteuning biedt als toen u ze nieuw kocht. Als dat niet het geval is, raden we aan om een nieuwe set inlegzolen aan te schaffen. U zult merken dat het comfort weer vergelijkbaar is met toen u de schoenen kocht! Bij Safety Freaks adviseren we om de inlegzolen elke 4-5 maanden te vervangen om optimaal comfort, ondersteuning en minimalisatie van klachten te behouden.

Stap 4: Haix ledervet

Nadat de Haix werkschoenen grondig zijn geborsteld en vrij zijn van vuil, brengt u het HAIX ledervet aan op de schoenen. Zorg ervoor dat u het vet gelijkmatig en niet te dik aanbrengt. Laat uw werkschoenen na het aanbrengen van het ledervet op kamertemperatuur drogen. Het is belangrijk om dit proces niet te versnellen door de schoenen op een radiator of in direct zonlicht te plaatsen. Hierdoor droogt het leer juist sneller uit en zal het ledervet zijn werk niet goed kunnen doen.

Stap 5: Waterdichte spray

Zodra het ledervet volledig is opgenomen in de Haix werkschoenen, is het raadzaam om de schoenen in te sprayen met een waterdichte spray. Deze spray zorgt ervoor dat de schoenen beter beschermd zijn tegen onder andere modder en water.