Gelukkig 2017Nog maar een paar dagen en dan staan we alweer in het nieuwe jaar. Allemaal hopen we natuurlijk op een jaar boordevol nieuwe klussen en uitdagingen. Een frisse overstap naar 2017 maakt u het best door 2016 goed afgerond te hebben. Daarom hebben we nu wat tips om goed voorbereid te zijn voor het aanstaande arbeidsjaar.

Tip 1: Is uw veiligheidsmateriaal in orde?
Materiaal heeft u niet alleen om goed en efficiënt te werk te gaan, maar zeker ook om veilig aan de slag te kunnen. Daarom is voor de meeste persoonlijke beschermingsmiddelen een jaarlijkse keuring verplicht. Denk hierbij vooral aan valbeveiligingsmateriaal zoals klimgordels, klimhelmen, positioneringsmateriaal, leeflijnen en karabiners.
 
Tip 2: Verzekerd tegen verrassingen
Bedrijfsongevallen zijn tegenwoordig helaas niet meer weg te denken. Zelfs het kleinste ongeluk kan de grootste gevolgen hebben, hoe ervaren en scherp u ook bent.

Dus stel dat het erop aankomt en u (tijdelijk) niet volledig kunt werker of iemand anders schade lijdt door uw ongeluk, dan bent u liever verzekerd dan dat het flink in de papieren gaat lopen.

Sluit dus nu nog de verzekeringen af die u behoeden voor alle ellende die u eventueel tegemoet komt in 2017. Het voordeel van een verzekering afsluiten in december is dat de kosten nog in het boekjaar 2016 vallen.

Van rechtsbijstand tot arbeidsongeschiktheid en van aansprakelijkheid tot schade aan uw regelapparatuur, via Safetyfreaks is het allemaal te verzekeren. 

Tip 3: Weet waar u mee bezig bent
U werkt met materiaal en apparatuur die een juist gebruik vereisen. Om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen is het verstandig een cursus te volgen. Dit helpt ook weer bij het verminderen van ongelukken en gevaar. Werkt u op hoogte, dan is het verstandig om hiervoor een cursus werken op hoogte te volgen zodat u het materiaal op de juiste manier gebruikt. Dit bevordert vaak de levensduur van het materiaal. Werkt u in de hoogwerker of heftruck dan is het verplicht om hier een certificaat voor te hebben en regelmatig een herhalingscursus te volgen. Daarnaast zijn BHV en VCA cursussen een goede manier om uw CV te verruimen en uw kennis te vergroten.

Al met al is het dus verstandig om fris het nieuwe jaar in te gaan. Dit haalt veel zorgen weg. Ontwikkel uw kennis, laat uw PBM's keuren en verzeker uzelf zodat u niet voor onverwachte en zeer onaangename situaties komt te staan.

Met deze tips wenst Safetyfreaks alles en iedereen een fantastisch, mooi en veilig 2017!

Let er op dat Safetyfreaks op 30 december vanaf 13.00u gesloten is en geen pakketten meer zal versturen.
Op 2 januari zullen we vanaf 9.00u alle bestellingen verzenden en de service bieden die u van Safetyfreaks gewend bent.