Hoogwerker cursus

Geboortedatum
  

Als hoogwerker gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Deze hoogwerker cursus wordt afgenomen door een bij Safetyfreaks aangesloten opleidingscentrum. Om de slagingskans in deze cursus te vergroten is enige ervaring met deze voertuigen ten zeerste aanbevolen.

Let op: hoe vroeger u deze boekt, hoe meer kans er is dat er nog plek voor u is! Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

Deze cursus wordt elke laatste donderdag van de maand gegeven!

 • 5 jaar geldigheid
 • 1 dag cursus
 • Categorie 1A,1B,3A,3B
SKU
SF-cursus-hoogwerker
Excl. BTW € 230,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Safety Freaks
Geldigheid 5 jaar
Locatie Incompany
Code95 Nee

Waarom een hoogwerker training van Safety Freaks?

Bij Safety Freaks haal je goedkoop en snel je hoogwerker certificaat. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op onze werkplek. Om zo de risico’s, die genomen worden bij het werken op hoogte, beheersbaar te maken. Ladders, steigers en hoogwerkers zijn arbeidsmiddelen om werkzaamheden op hoogte uit te voeren; je veiligheid en gezondheid hangen in grote mate af van een correct gebruik van deze middelen.

hoogwerker heftruck

Maar niet alleen vanwege de veiligheid maar ook om de concurrentie achter je te laten is het tactisch om deze hoogwerker training te volgen. De verschillende categorieën hierin zijn te onderscheiden in:

 • Categorie 1A:  Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers.
 • Categorie 1B:  Telescoop-/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels.
 • Categorie 3A:  Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
 • Categorie 3B:  Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met Jib.

 

Doelgroep

Om de slagingskans in deze cursus te vergroten is enige ervaring met deze voertuigen ten zeerste aanbevolen. Deze cursus is bestemd voor mensen die dagelijks in contact komen met deze voertuigen. Of je nou werkt als Freelancer/ZZP’er of dat je in dienst bent maakt niet. Je kan je met een groep of alleen inschrijven, zowel zakelijk als particulier. De training is gebaseerd op 1 dag, zodat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld! U kunt de cursus volgen vanaf een leeftijd van 18 jaar.

 

Doel van de cursus

Het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Uiteindelijk moet dit tot resultaat hebben veilig werken.

Als hoogwerker gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er zo’n 1500 ongevallen plaats waar onder andere hoogwerkers bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen hebben persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen zijn zelfs met dodelijke afloop.

De hoogwerker gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.

 

Hoe ziet de trainingsdag eruit ?

08:30u: Ontvangst van de cursisten en introductie
09:00u: Start met het theoretische gedeelte van de cursus waarin o.a. de aspecten veiligheid, techniek, controle, gebruik, toepassing als mogelijke gevaren aan bod komen.
11:15u: Rondvraag en aansluitend het theorie examen
12:00u: Lunchpauze
13:00u: Praktijk training met machine’s op een uitgezet parcours (buitenterrein)
16:00u: Praktijkexamen
16:30u: Uitreiking certificaten voor de geslaagden van beide onderdelen en evaluatie van de dag
Aan het eind van de dag ontvangen de geslaagde cursisten het certificaat, een samenvatting van de cursus en een week nadien de officiële HR kaart.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een knik-telescoop of schaar hoogwerker en wordt in zowel een deel theorie- en in praktijktraining gegeven. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied. In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Vak techniek
 • Controle & onderhoud
 • Modellen & types
 • Rijden met de hoogwerker
 • Bediening & gebruik
 • Laden en lossen
 • Veiligheids- en economische aspecten
 • Lastdiagram, stabiliteit

*Cursusvoorwaarden
(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoogwerker cursus
Uw waardering
Alternatieven