Heftruck cursus

Geboortedatum
  

Als heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Deze heftruck cursus wordt afgenomen door een bij Safetyfreaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de Arbowet en is volledig CCV, VCA gecertificeerd. Om de slagingskans in deze cursus te vergroten is enige ervaring met deze voertuigen ten zeerste aanbevolen.

Let op: hoe vroeger u deze boekt, hoe meer kans er is dat er nog plek voor u is! Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

 • 5 jaar geldigheid
 • 1 dag cursus
 • Theorie en praktijk
SKU
SF-cursus-heftruck
Excl. BTW € 215,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Safety Freaks
Geldigheid 5 jaar
Code95 Ja

Waarom een heftruck training van Safetyfreaks?

Bij Safetyfreaks haalt u goedkoop en snel uw heftruck certificaat. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op onze werkplek. Om zo de risico’s, die genomen worden bij het werken met gemotoriseerd gereedschap zo beheersbaar mogelijk te maken.

Maar niet alleen vanwege de veiligheid maar ook om de concurrentie achter u te laten is het tactisch om deze heftruck training te volgen. Het certificaat dat men ontvangt via Safetyfreaks aangesloten opleidingscentra is voldoende dekkend voor alle categorieën heftrucks.Let er wel op dat het drie tot vier weken kan duren voordat het certificaat geleverd wordt. Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

 

Doelgroep

Om de slagingskans in deze cursus te vergroten is enige ervaring met deze voertuigen ten zeerste aanbevolen. Deze cursus is bestemd voor mensen die dagelijks in contact komen met deze voertuigen. Of u nou werkt als Freelancer/ZZP’er of dat u in dienst bent maakt niet uit. U kunt zich met een groep of alleen inschrijven, zowel zakelijk als particulier. De training is gebaseerd op 1 dag, zodat u er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld!

 

Doel van de cursus

Het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Uiteindelijk moet dit tot resultaat hebben veilig werken.

Als heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er zo’n 1500 ongevallen plaats waar onder andere hoogwerkers en heftrucks bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen hebben persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen zijn zelfs met dodelijke afloop.

De heftruck gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.

 

Hoe ziet de trainingsdag eruit ?

08:30u: Ontvangst van de cursisten en introductie
09:00u: Start met het theoretische gedeelte van de cursus waarin o.a. de aspecten veiligheid, techniek, controle, gebruik, toepassing als mogelijke gevaren aan bod komen.
11:15u: Rondvraag en aansluitend het theorie examen
12:00u: Lunchpauze
13:00u: Praktijk training met machine’s op een uitgezet parcours (buitenterrein)
16:00u: Praktijkexamen
16:30u: Uitreiking certificaten voor de geslaagden van beide onderdelen en evaluatie van de dag
Aan het eind van de dag ontvangen de geslaagde cursisten het certificaat, een samenvatting van de cursus en een week nadien de officiële HR kaart.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een heftruck en wordt in zowel een deel theorie- en in praktijktraining gegeven. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied. In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Vak techniek
 • Controle & onderhoud
 • Modellen & types
 • Rijden met de heftruck
 • Bediening & gebruik
 • Laden en lossen
 • Veiligheids- en economische aspecten
 • Lastdiagram, stabiliteit

 

Examen

Aan de opleidingen is een officieel examen verbonden. Na afloop krijgen de geslaagde deelnemers een certificaat alsmede een speciale ARBO card. De geldigheid van het certificaat is 5 jaar. De cursus wordt afgenomen door een bij Safetyfreaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de arbowet en is CCV, VCA gecertificeerd. De certificaten en Veiligheidspassen die na de trainingen worden uitgegeven, vertegenwoordigen een internationale geldigheid. Tevens valt de Arbowet (art. 7.17c Lid1) samen met Europese Richtlijnen waar elk aangesloten bondgenoot aan dient te houden. Ook bieden we de mogelijkheid om de cursus voor code 95 te registreren.

Let op! tijdens het praktijkgedeelte van de cursus dient de cursist veiligheidsschoenen te dragen.

*Cursusvoorwaarden
(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Heftruck cursus
Uw waardering
Alternatieven