Hoogwerker & Heftruck cursus incompany

Als heftruck & hoogwerker gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Door op uw eigen locatie te oefenen worden echte scenario's nagebootst. Een incompany cursus zorgt voor meer realistische scenario's, praktische voorbeelden, tijdsbesparing in reiskosten en een goedkopere cursusprijs naar ratio. Deze heftruck cursus wordt afgenomen door een bij Safety Freaks aangesloten opleidingscentrum. Voor deze cursus is ervaring vereist en deze cursus is dan ook bestemd voor mensen die dagelijks moeten werken met hoogwerkers en/of heftrucks. Als u geen of weinig ervaring hebt is de kans aanwezig dat u niet slaagt en dus geen certificaat behaalt. Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

Er dient een heftruck en hoogwerker op locatie aanwezig te zijn.

De cursus is mogelijk in combinatie mogelijk met Code 95. Echter het maximaal aantal deelnemers voor Code 95 in combinatie met heftruck is 6 personen.

 • 5 jaar geldigheid
 • Eendaagse cursus
 • Bij u op locatie
SKU
SF-Cursus-H&H-incompany
Excl. BTW € 795,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Safety Freaks
Geldigheid 5 jaar
Code95 Nee

Waarom een heftruck training van Safety Freaks?

 

Bij Safety Freaks haal je goedkoop en snel je hoogwerker & heftruck certificaat. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op onze werkplek. Om zo de risico’s, die genomen worden bij het werken met gemotoriseerd gereedschap zo beheersbaar mogelijk te maken.

Het certificaat dat men ontvangt via Safety Freaks aangesloten opleidingscentra is voldoende dekkend voor alle categorieën heftrucks. Let er wel op dat het drie tot vier weken kan duren voordat het certificaat geleverd wordt.

 

Doelgroep

Voor deze cursus is ervaring vereist en deze cursus is dan ook bestemd voor mensen vanaf 18 jaar oud die dagelijks moeten werken met hoogwerkers en/of heftrucks. Als je geen of weinig ervaring hebt is de kans aanwezig dat je niet slaagt en dus geen certificaat behaalt. Of je nou werkt als Freelancer/ZZP’er of in dienst bent maakt niet uit. Je kan je met een groep of alleen inschrijven, zowel zakelijk als particulier. De training is gebaseerd op 1 dag, zodat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld!

 

Doel van de cursus

Het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Uiteindelijk moet dit tot resultaat hebben veilig werken.

Als heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er zo’n 1500 ongevallen plaats waar onder andere hoogwerkers en heftrucks bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen hebben persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen zijn zelfs met dodelijke afloop.

De heftruck gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.

 

Hoe ziet de trainingsdag eruit ?

08:30u: Ontvangst van de cursisten en introductie
09:00u: Start met het theoretische gedeelte van de cursus waarin o.a. de aspecten veiligheid, techniek, controle, gebruik, toepassing als mogelijke gevaren aan bod komen.
11:15u: Rondvraag en aansluitend het theorie examen
12:00u: Lunchpauze
13:00u: Praktijk training met machine’s op een uitgezet parcours (buitenterrein)
16:00u: Praktijkexamen
16:30u: Uitreiking certificaten voor de geslaagden van beide onderdelen en evaluatie van de dag
Aan het eind van de dag ontvangen de geslaagde cursisten het certificaat, een samenvatting van de cursus en een week nadien de officiële HR kaart.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een heftruck en wordt in zowel een deel theorie- en in praktijktraining gegeven. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied. In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:heftruck op festival en evenement cherry picker

 • Vaktechniek
 • Controle & onderhoud
 • Modellen & types
 • Rijden met de heftruck
 • Bediening & gebruik
 • Laden en lossen
 • Veiligheids- en economische aspecten
 • Lastdiagram, stabiliteit

 

(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoogwerker & Heftruck cursus incompany
Uw waardering
Alternatieven