Gehoorbescherming op maat is een belangrijke overweging voor iedereen die werkt in een lawaaierige omgevingen. Geluid kan op korte en lange termijn schadelijk zijn voor het gehoor. Dit kan leiden tot een vervelende piep in uw oor of zelf tot gehoorverlies. Op maat gemaakte oordoppen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten gehoorbescherming zoals wegwerp oordopjes en universele gehoorbescherming. In deze blog zullen we u de voordelen van gehoorbescherming op maat bespreken.

 

Vermindering van gezondheidsrisico's

Wel één van de belangrijkste redenen is dat u bij het gebruik van gehoorbescherming de kans vermindert op gezondheidsproblemen zoals onomkeerbare gehoorschade. Blootstelling aan hard geluid kan leiden tot permanent gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en andere gezondheidsproblemen. Door te investeren in gehoorbescherming op maat, kunt u deze risico's verminderen en uw gehoor beschermen.

Verbeterde bescherming

Gehoorbescherming op maat is ontworpen om perfect te passen bij de vorm van uw gehoorgang. Dit betekent dat ze effectiever zijn in het blokkeren van geluid dan standaard gehoorbescherming. Wegwerp oordopjes hebben vaak een universele pasvorm, waardoor ze minder effectief zijn bij het blokkeren van geluid, omdat ze niet perfect passen bij uw gehoorgang. Oordoppen op maat bieden dus een verbeterde en comfortabelere bescherming tegen schadelijk hard geluid.

Langdurig comfort

Wegwerp oordopjes kunnen na verloop van tijd ongemakkelijk worden en zelfs pijnlijk aanvoelen. Hierdoor heeft u waarschijnlijk sneller de neiging om de oordopjes uit te nemen, waardoor uw oren worden blootgesteld aan schadelijke geluiden. Met op maat gemaakte oordoppen is dit volledig aangepast op uw gehoorgang. Dit zorgt voor comfortabeler draagcomfort en vermindert de kans dat de oordoppen telkens uit uw oren vallen. 

Maatwerk

Oordoppen op maat zijn speciaal voor u gemaakt. Het wordt gemaakt door een mal te maken van uw gehoorgang. Dit betekent dat uw gehoorbescherming precies bij uw oren past en dat u het zelfs kunt laten aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften. 

Duurzaamheid

Daarnaast zijn op maat gemaakte oordoppen duurzamer dan wegwerp oordopjes of universele gehoorbescherming. Het wordt gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en minder snel verslijten dan andere soorten gehoorbescherming. Dit betekent dat u minder vaak nieuwe gehoorbescherming hoeft te kopen en dat u op de lange termijn geld kunt besparen.

Hygiëne

Op maat gemaakte oordopjes kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd. Dit betekent dat u uw gehoorbescherming schoon kunt houden en de opbouw van bacteriën en schimmels kunt voorkomen. Het aantal keer dat de oordoppen gereinigd moeten worden is afhankelijk van het soort materiaal. Bij harde oordoppen op maat hoeft u ze minder vaak schoon te maken dan bij zachte oordoppen op maat. Wegwerp-oordopjes kunnen niet worden gereinigd en moeten na eenmalig gebruik worden weggegooid. Dit kan op de lange termijn duurder zijn dan het investeren in gehoorbescherming op maat.

Verhoogde productiviteit

Een andere belangrijke reden om te investeren in gehoorbescherming op maat is omdat het kan bijdragen aan een hogere productiviteit. Werknemers die worden blootgesteld aan lawaai op de werkplek kunnen worden afgeleid en zich moeilijker concentreren op hun taken. Gehoorbescherming op maat kan het geluidsniveau verminderen en werknemers helpen zich te concentreren op hun taken, wat kan leiden tot een hogere productiviteit en betere resultaten.

 

Kortom, gehoorbescherming op maat biedt tal van voordelen ten opzichte van andere soorten gehoorbescherming. Het biedt verbeterde bescherming, langdurig comfort, maatwerk, duurzaamheid, hygiëne, verhoogde productiviteit en verminderde gezondheidsrisico's. Als u regelmatig wordt blootgesteld aan lawaai, is het de investering waard om gehoorbescherming op maat te overwegen om uw gehoor te beschermen en uw algehele gezondheid te bevorderen.