Heeft u een paar Steel Blue werkschoenen en wilt u er langdurig van genieten? In deze blog gaan we stap voor stap uitleggen hoe u uw Steel Blue werkschoenen goed kunt onderhouden, zodat ze klaar zijn om na deze onwerkelijke periode weer volledig ingezet te worden.

Stap 1: De binnenkant van de werk schoenen

Het is essentieel om de inlegzool van uw werkschoenen te verwijderen bij het onderhoud. Een goed verzorgde inlegzool draagt bij aan het comfort van de schoen. Controleer of de zool nog voldoende steun biedt en niet platgedrukt is. Als dat het geval is, is het verstandig om een nieuw setje inlegzooltjes aan te schaffen. Zorg ervoor dat u inlegzooltjes van Steel Blue gebruikt, anders verliest de veiligheidsschoen zijn S3-kwalificatie!

Stap 2: Verwijder de veters

Naast het controleren van de inlegzooltjes zijn de veters ook een belangrijk onderdeel van de werkschoen. U wilt niet dat uw veters breken tijdens uw volgende werkdag. Controleer daarom de veters. Als ze bijna kapot zijn of duidelijke slijtage vertonen, is het raadzaam om ze te vervangen. Verwijder de veters voordat u begint met het onderhoud van de werkschoen. Hierdoor kunt u de lip van de schoen en de ruimtes onder de veterlussen goed reinigen. Deze delen zijn moeilijk schoon te maken wanneer de veters nog in de schoenen zitten.

Stap 3: Afborstelen

Nu is het belangrijk om het grove vuil van de schoenen te verwijderen. Borstel de werkschoenen voorzichtig af met lauw water. Het is belangrijk om vuil van de schoenen te verwijderen, omdat u ze later zult insmeren met ledervet. Laat de schoenen na het afborstelen volledig op natuurlijke wijze drogen, dus niet in direct zonlicht of bij een verwarming!

Stap 4: Insmeren met Dubbin ledervet

Nu de schoenen schoon en droog zijn, is het tijd om ze in te smeren met het ledervet van Steel Blue zelf, aangezien dit ledervet het beste geschikt is voor deze schoenen. Breng het ledervet gelijkmatig aan, zodat er een dunne laag achterblijft. Breng het niet te dik aan, anders duurt het langer voordat het ledervet is ingetrokken en dat is niet bevorderlijk voor het hele proces.

Laat de schoenen na het aanbrengen van het ledervet op kamertemperatuur goed drogen. Versnel het droogproces niet door de schoenen in direct zonlicht of bij een radiator te plaatsen, omdat dit de kwaliteit van de schoenen kan aantasten.

Stap 5: Impregneren met waterdichte spray

Nadat de schoenen volledig droog zijn, is het belangrijk om ze in de toekomst te beschermen tegen water en modder. Dit kunt u doen door de schoenen in te spuiten

met een waterdichte spray. Zorg ervoor dat u de hele buitenkant van de schoen behandelt.

Voor Steel Blue schoenen raden we de Nanex Always Dry spray aan, een hoogwaardige waterdichte spray die we zelf ook gebruiken voor onze Steel Blue schoenen. Deze spray met nanotechnologie is ook ideaal voor de meeste kledingstukken.

Let op dat u de nevel van de spray niet inademt!

 

Extra comfort tip! Bamboo sokken

Tot slot willen we u graag laten weten dat de Bamboo sokken van Steel Blue de ideale werksokken zijn. Deze sokken zijn gemaakt van bamboe, wat ervoor zorgt dat uw voeten koel blijven in de zomer en warm in de winter. Bovendien voorkomt bamboe dankzij de antibacteriële werking de ontwikkeling van onaangename geuren.