Je kunt het bijna niet geloven, maar jaarlijks wordt er in Nederland voor 10 tot 15 miljoen euro aan steigerdelen van bouwplaatsen gestolen. In een nieuwe aflevering van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt wordt een groep gedupeerde steigerbouwers gevolgd in het aanpakken hiervan. In deze aflevering leggen ze een compleet netwerk bloot van diefstal en witwasserij in Nederland en België van steigermateriaal. De politie komt dan ook eindelijk in actie om hier iets aan te doen.

Kees van der Spek
Oplichters Aangepakt In dit programma trekt Kees van der Spek met zijn verborgen camera de wereld in. Hij gaat op zoek naar oplichters, fraudeurs, witwassers, afpersers en andere criminelen en confronteert ze hiermee. In de betreffende aflevering komen verschillende steigerbouwers aan het woord zoals Gino Kivits van KPS Steigerbouw en Rico Wijnen van Wijnen montage en verhuur. Samen neemt de groep steigerbouwers het heft in eigen hand. De politie doet volgens de steigerbouwers weinig tot niets met ingediende aangiftes. Het is een groot probleem dat de steigerbouwbedrijven jaarlijks tonnen aan Euro’s schade kost. De groep steigerbouwers onderzoekt en spoort hun eigen kleur gecodeerde materiaal daarom zelf op door fysiek langs bedrijven te gaan om te kijken of hun materiaal daar ligt. ‘Binnen zonder kloppen’ noemen ze dit en het is succesvol! Er wordt ongelofelijk veel teruggevonden en ook overgespoten, omgekat noemen ze dat.

Bekijk de aflevering
Heeft Kees met de aflevering bereikt wat hij graag zou willen? Er is in ieder geval een pril begin gemaakt om de steigerdiefstal in kaart te brengen en bloot te leggen. Op dit moment wordt het tweede seizoen van het programma uitgezonden op RTL5. Online zijn de uitzendingen terug te zien op RTL XL. De aflevering staat vanaf 13 oktober tot 20 oktober openbaar online. Bekijk de aflevering op de website van RTL XL