Sociale woningbouw moet anders. En het kán ook anders. Dat vindt Team CASA van TU/e in ieder geval. Als het aan de Eindhovense studenten ligt, wordt de Helmondse wijk Brandevoort met hun CASA’s ‘de slimste ter wereld’. Safety Freaks draagt graag haar steentje bij.

Impressie van een duurzame woning van Team CasaTeam ‘Comfortable, Affordable, Sustainable Alternative’, ofwel CASA, bepleit een, zoals de naam al zegt, comfortabel, betaalbaar en duurzaam alternatief voor sociale huurwoningen. Duurzaam wonen hoeft niet alleen binnen handbereik te liggen voor de breedste schouders, zo is het idee. Het ontwerp ontstond aan de CASA-tekentafel, bouwbedrijf en hoofdaannemer Hurks hielp het studententeam om het idee te kneden tot concept. De bouwstenen van de duurzame drie CASA’s vormen letterlijk de eerste van Brainport Smart District (BSD); ’s werelds slimste wijk, zo luidt de ambitie. De woningen worden nog dit voorjaar opgeleverd.

Safety Freaks’ stevige stappers

Samen met woningcorporatie Woonbedrijf sloeg bouwbedrijf Hurks de handen ineen met Team CASA. Een ambitieus project van formaat, mogen we wel stellen. En dus een project waarbij Safety Freaks nooit ver weg is. Als dé experts op het vlak van onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PMB’s) leveren wij vanzelfsprekend graag onze bijdrage aan haalbaar en betaalbaar duurzaam wonen voor iedereen, ongeacht de grootte van je portemonnee. Een uitgangspunt dat wij van harte ondersteunen. Great things come in (kleine) schoenendozen, bedachten we. Want zeg nou zelf; een bouwplaats zonder veiligheidsschoenen is als een bouwproject zonder Safety Freaks.

Want waar wordt gebouwd, daar is Safety Freaks. Stevige (bouw)ambities vragen in de praktijk misschien wel als allereerste, ga maar na, om stevige (werk)schoenen. Bij ons kun je je bouwhart ophalen. Want het bouwteam gaat aan de slag met niets minder dan deze schier onverwoestbare Steel Blue’s. Deze stoere waterafstotende, hittebestendige krachtpatsers, die overigens ook bij het hiken bepaald niet zouden misstaan, helpen de Eindhovense bouwbikkels met de laatste duurzame loodjes.

En – hoé vet! (al zeggen we het zelf) – we hebben ze ook in het roze! Go Hurks, go Team CASA!