Bij het werken op hellende daken is een dakpanhaak of dakveiligheidshaak niet meer weg te denken. Als dakwerker kunt u uw ladder veilig leggen en ongehinderd uw werkzaamheden verrichten. Wat kan de ABS-Lock DH05 dakpanhaak of de ABS-Lock DH04-OG dakhaak voor u betekenen, en welke kiest u?

 

Overeenkomsten ABS-Lock DH05 en ABS-Lock dakpanhaak

Zowel de DH05 als de DH04 OG zijn ontworpen om te dienen als ankerpunt en ladderhaak op schuine daken. De haken zijn vervaardigd uit roestvrijstaal. Voorzien van een geknikte as kunnen, zowel de DH04 als de DH05, op daken met dakpannen worden bevestigd. U hoeft geen extra voorzieningen, zoals afzagen van dakpannen te treffen, omdat u die zodanig kunt uitlijnen dat het in de kromming van een dakpan past.

 

Verschil tussen de ABS-Lock DH05 en ABS-Lock dakhaak

De ABS-Lock DH04-OG dakhaak schroeft u met twee lange roestvrij stalen schroeven gewoon door de contralatten en in de onderliggende houten balk. De balk moet tenminste 60 mm x 120 mm zijn.

In tegenstelling tot de DH04 OG dakpanhaak heeft de ABS-Lock DH05 een basisplaat met voorgeboorde gaten. Deze brede grondplaat biedt meer mogelijkheden tot uitlijnen en maakt het gebruik van dit ankerpunt bijzonder flexibel, aangezien deze haak vanuit ieder punt tussen de dakpannen gebruikt kan worden. Met een goede jaarlijkse inspectie kan deze dakpanhaak onder alle weersomstandigheden permanent op uw dak vertoeven.

 

Kenmerken

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de kenmerken van de twee dakpanhaken:

 

 

ABS-Lock DH04 OG

ABS-Lock DH05

Materiaal RVS met schroeven RVS met schroeven
Gebruik ladderhaak, ankerpunt ladderhaak, ankerpunt
Toepassing

dragende houten ondergrond

dragende houten ondergrond

Daktype

hellende daken

hellende daken

Maximale valbeveiliging

een persoon

een persoon

Basisplaat

Nee

Ja

Bevestiging

 twee 100 mm RVS schroeven

 twee 100 mm RVS schroeven

Benodigd gereedschap accuboor accuboor
Certificering

EN 517:2006, B / CE0158

EN 517:2006, B / CE0158

Gewicht 700 gram 1074 gram
Prijs €€ €€€

 

Conclusie

Een dakhaak moet ten allen tijde voldoen aan het doel waarvoor het is ontworpen. Daarom is het belangrijk dat u de richtlijnen over de installatie nauwgezet opvolgt. Uw leven hangt er letterlijk aan. Kies daarom voor zekerheid, ga voor kwaliteit en kies voor de ABS Lock die het beste bij u past. Neem gerust contact met ons op of kom even langs voor vrijblijvend advies.