Met minder daglicht is een goede hoofdlamp essentieel. Goed zicht is zowel voor de veiligheid als kwaliteit van het werk ontzettend belangrijk voor uzelf en uw collega’s. Met 9 verschillende hoofdlamp types heeft Petzl de perfecte hooflamp voor u!

De robuuste Pixa serie heeft naast de IP67 rating bescherming tegen vallen, botsen en bijtende stoffen wat ervoor zorgt dat u er nooit naar hoeft om te kijken.

De compactere Tactikka serie is compacter en volledig zwart. Hierdoor is hij ideaal voor workshops of podiumwerk. Ook beschikken alle Tactikka lampen over een Hybride accu systeem waardoor zowel een meegeleverde accu als 3 AAA batterijen gebruikt kunnen worden.

In deze blog worden alle verschillen en overeenkomsten in de Pixa serie samengevat waardoor u de beste lamp voor uw toepassing kiest!

 

Pixa

De Pixa serie bestaat uit 5 verschillende types; De Pixa 1, 2, 3, 3R en Z1. Alle types bieden een robuuste en handschoen-vriendelijke behuizing met grote knoppen. De IP67 rating beschermd de lamp volledig tegen stof en maakt hem waterdicht (tot 30 minuten op 1 meter diepte). Ook zijn de lampen geschikt voor werken in een 2/22 ATEX-zone waarbij de Z1 zelfs tot 1/21 geschikt is. Dit maakt de lampen beveiligd tegen explosieve gassen. Met de draaibare lamp module beschermt u eenvoudig de lens door de lamp naar binnen te draaien. Deze draaimount geeft ook de mogelijkheid om de lamp te gebruiken zonder hoofdband op de grond.

De sterke behuizing beschermt de lamp tegen vallen (2m), stoten en verpletteren (80 kg). Ook is de lamp zowel met de meegeleverde hoofdband als de meegeleverde bevestigingsplaat op Petzl helmen te bevestigen. Bij helmen zonder Petzl bevestigingspunt, is een rubberen band te gebruiken.

Alle Pixa lampen (behalve de 3R) werken op 2 AA batterijen. Geschikte types zijn alkalinebatterijen, herlaadbare Ni-MH en Ni-Cd batterijen of lithiumbatterijen. De lichtintensiteit blijft gelijk bij het gebruiken van de batterij. Wanneer deze bijna leeg is schakelt de lamp zelf over naar een besparingsstand, aangeduid door kort knipperen.

 

Pixa 1

De Pixa 1 is het instapmodel van de Pixa serie. Met alle standaard functies is deze hoofdlamp geschikt voor iedere omgeving.

De lamp beschikt over een diffuse lens, ideaal voor werk binnen handbereik. De uitgewaaierde lichtbundel maakt een brede lichtbron die op zeer korte afstand een groot gebied kan verlichten. De lamp heeft 2 verschillende standen; lage en hoge intensiteit. Afhankelijk van de ruimte heeft u dus altijd voldoende licht.

 

Pixa 2

De Pixa 2 is het middelste model in de Pixa serie. Deze lamp beschikt, net als de Pixa 1, over 2 standen. De eerste stand zorgt voor lagere intensiteit licht, ideaal voor het verlichten van handwerk.

Verder beschikt de lamp over een hoge intensiteit stand met een smallere lichtbundel. Deze stand is ideaal voor het verlichten van de ruimte voor u tijdens het verplaatsen. Ook kan de kleinere straal gebruikt worden voor het aanlichten van een specifiek onderdeel voor u. Deze multibundel lichtstraal geeft in beide situaties het beste licht.

 

Pixa 3 (R)

De Pixa 3 is het paradepaardje van de Pixa serie. Met 3 verschillende lichtstanden is de lamp geschikt voor alle omstandigheden. De 1e stand heeft een uitgewaaierde lichtbundel voor het verlichten van handwerk. De 2e stand maakt een geconcentreerde lichtstraal met hoge intensiteit. Hiermee is gemakkelijk een object van veraf aan te lichten. De 3e stand combineert de 1e en 2e stand in een diffuse lichtbundel met sterke punt in het midden.

De Pixa 3R is gelijk aan de Pixa 3, met uitzondering van de accu. De 3R beschikt over een oplaadbare lithium-ion accu van 930 mAh (opladen in 3 uur). Met deze accu komen 3 prestatieniveaus; Standaard, Maximale brandduur of Maximale lichtsterkte.

De accu is los of in de lamp op te laden met het meegeleverde laadstation.

 

Pixa Z1

De Pixa Z1 is qua lichtfuncties gelijk aan de Pixa 3. De extra sterke behuizing maakt deze lamp geschikt voor werk in een 1/21 ATEX-zone. De lamp werkt op 2 AA alkaline batterijen. Ook is hij te gebruiken met herlaadbare Ni-MH batterijen buiten ATEX gebruik. Lithium batterijen zijn niet te gebruiken in dit type.

  Pixa 1 Pixa 2 Pixa 3 Pixa 3R Pixa Z1

Boost stand

(Verplaatsing)

60 lumen

(15 m, 3.5 uur, voornamelijk voor dichtbij)

80 lumen

(55 m, 3.5 uur)

60 lumen

(45 m, 6.5 uur)

60 lumen

(50 m, 6 uur)

70 lumen

(50 m, 23 uur)

Reguliere stand

(Handwerk)

20 lumen

(10 m, 16 uur)

20 lumen

(25 m, 26 uur)

20 lumen

(15 m, 26 uur)

30 lumen

(20 m, 12 uur)

30 lumen

(15 m, 56 uur)

Spaarstand

10 lumen

(6.5 uur extra)

10 lumen

(30 uur extra)

10 lumen

(30 uur extra)

20 lumen

(10 uur extra)

10 lumen

(30 uur extra)

Extra standen -

-

100 lumen veraf

(90 m, 3.5 uur)

90 lumen veraf

(80 m, 3 uur)

100 lumen veraf

(95 m, 16 uur)

Accu mogelijkheden

2x AA Alkaline/NiMH batterij

2x AA Alkaline/NiMH batterij

2x AA Alkaline/NiMH batterij

Li-Ion accu

2x AA Alkaline/NiMH batterij (niet APEX)

Laadtijd - - - 3 uur  
IP rating

IP67 (stof en water dicht)

2/22 ATEX

IP67 (stof en water dicht)

2/22 ATEX

IP67 (stof en water dicht)

2/22 ATEX

IP67 (stof en water dicht)

2/22 ATEX

IP67 (stof en water dicht)

1/21 ATEX

Bescherming

Vallen (2m), verpletteren (80 kg), chemicaliën

Vallen (2m), verpletteren (80 kg), chemicaliën

Vallen (2m), verpletteren (80 kg), chemicaliën

Vallen (2m), verpletteren (80 kg), chemicaliën

Vallen (2m), verpletteren (80 kg), chemicaliën

Bevestiging Hoofdband (1 delig) / mount voor Petzl helm Hoofdband (1 delig) / mount voor Petzl helm Hoofdband (1 delig) / mount voor Petzl helm Hoofdband (1 delig) / mount voor Petzl helm Hoofdband (1 delig) / mount voor Petzl helm
Kleur

Zwart / Geel

Prijs  €€ €€€ €€€€ €€€€€
Gewicht (incl accu) 160 g 160 g 160 g 145 g 170 g

 

Samenvatting

Bent u op zoek naar een simpele hoofdlamp die uw werk verlicht in de donkere winterdagen, kies dan voor de Pixa 1. Met de dubbele intensiteit standen beschikt u altijd over de juiste hoeveelheid licht.

Werkt u in het donker voor langere tijd over een groter gebied, kies dan voor de Pixa 2. Met de verplaatsingsstand verlicht u gemakkelijk het pad voor u.

Bent u op zoek naar een luxer model of werkt u constant in het donker, kies dan voor de Pixa 3 (R). Laadt u liever een accu op dan batterijen te vervangen, kies dan voor de Pixa 3 R. Met 3 jaar garantie bent u verzekerd van een lange acculeeftijd.

Bent u werkzaam in een explosiegevaarlijke omgeving, kies dan voor de Pixa Z1 met 1/21 ATEX normering.