Meindl stopt met de Combat en Timberking!

Helaas heeft Meindl op zeer korte termijn laten weten dat de modellen Combat en Timberking niet meer geproduceerd worden en dat deze veiligheidsschoenen vanaf heden niet meer leverbaar zijn. De reden die het Duitse merk hiervoor geeft is de beperkte vraag naar de modellen. Op deze manier kan Meindl zich focussen op constante verbetering in productkwaliteit en levering van de populaire modellen zoals de comfortabele Meindl Airstream en Woodwalker.

Meindl Combat
De Meindl Combat had een wat smallere leestmaat (breedte) en was daardoor uiterst geschikt voor de smallere voet. Bij defensie heeft deze schoen jarenlang in de kast gestaan als de ideale schoen. 

Alternatieven
De Meindl Combat heeft goede alternatieven. De Meindl Combat was qua schachthoogte vrijwel gelijk aan de Meindl Woodwalker, het grote verschil zit dus in de breedte van de schoenen. De Woodwalker is wat breder. Wilt u een even hoge schoen? Dan is de Woodwalker de geschikte oplossing.

Qua breedte van de schoen was de Meindl Combat weer vergelijkbaar met de Meindl Bergschuh GTX S3 werkschoen. Het grote verschil tussen deze twee is dat de Bergschuh een aardig stuk lager is dan de Meindl Combat werkschoen. Wilt u een even smalle schoen? Dan is de Bergschuh GTX S3 de geschikte oplossing.

Meindl Timberking
De Meindl Timberking was de ideale S3 veiligheidsschoen voor boomwerkzaamheden en andere bosbewerking. Dankzij de uitgebreide zaagbescherming was deze schoen ideaal in combinatie met bijvoorbeeld een kettingzaag. De oranje schoen was extreem stevig en stug. 

Alternatieven
De geheel zwarte Meindl Woodwalker is de ideale vervanger van de Timberking en is verkrijgbaar in S2 met lederen voering, S2 met Gore-Tex voering en S3 en met lederen voering. Daarnaast heeft deze schoen ongeveer dezelfde hoogte en breedte en is deze ook voorzien van zaagbescherming. Het grote verschil is dus de kleur. 

Een ander alternatief is de gloednieuwe Meindl Airstream Rock S2. Let wel op dat dit een S2 werkschoen is. Wel heeft de Airstream Rock dezelfde kleuren als de Timberking, is deze ook voorzien van zaagbescherming en heeft deze een betere pasvorm. Daarnaast heeft de schoen gloednieuwe, door Meindl ontwikkelde, toepassingen zoals een elastische hals voor betere aansluiting en een loopzool met extra grip dankzij geïntegreerde stalen deeltjes in deze zool. Qua stevigheid en ondersteuning is de schoen vergelijkbaar aan de Meindl Timberking.