Safetyfreaks sponsort rally team

Van Ham Tenten & Podia Racing

Wanneer je als ondernemer podia en tenten opbouwt voor grote events, dan weet je meestal wel van aanpakken. Dat geldt helemaal voor Martijn van den Broek, directeur bij Van Ham tenten & Podia. Niet alleen werkt hij met opdrachtgevers en partners zoals Safetyfreaks aan de mooiste events, maar hij vindt ook de tijd om met zijn Toyota Rallycruiser door de woestijn te racen.

Over racen en ondernemen
Op 14 april gaat hij met navigator Juup Willems voor de tweede keer van start in de Libya Rally. De eerste keer was in 2015 met een Jeep Wrangler. Martijn: 'We hebben nu ook een vaste monteur, Wout de Bruijn. In de woestijn ben je volledig op elkaar aangewezen. Om de slopende race van een week tot een goed einde te brengen, heb je bepaalde eigenschappen nodig, zoals een goed plan, techniek, improvisatievermogen, een grote dosis doorzettingsvermogen en natuurlijk teamspirit. Als ondernemer moet je ook over deze eigenschappen beschikken als je succesvol wilt zijn.'

Safetyfreaks en racing
Het kan dan ook geen toeval zijn dat het Safetyfreakslogo de wagen van Van Ham Tenten & Podia Racing siert. Want ook eigenaar Freek Noordenbos is een succesvol ondernemer met een belangstelling voor racen. 'Nee, nog niet in de praktijk', lacht Freek. 'Het is altijd een jongensdroom van me geweest om eens te ervaren wat zo'n rally inhoud. En wellicht is dit een mooie opstap naar de racerij'. Voor nu is Freek nog geen coureur, maar als ondernemer neemt hij deel aan de businessclub van het raceteam. Voorlopig groeit Safetyfreaks zo hard dat een weekje woestijn er niet in zit. De verhuizing naar het grote nieuwe pand deze week was al een race op zich.

De Libya Rally
De Libya Rally begon in 2008 in Libië in Noord-Afrika en is een van de snelst groeiende woestijnrally's. Noord-Afrika. Sinds de Arabische lente wordt de rally om veiligheidsredenen niet meer in Libië gereden. Momenteel gebeurt dit in Marokko. De Libya Rally is de enige echte cross-country rally in dit land. Op 14 april zullen 340 deelnemers van start gaan. De race duurt een week, t/m 21 april.