Helmen toebehoren

veiligheidshelm met toebehoren

Toebehoren voor helmen

Voor alle veiligheidshelmen zijn er geschikte aanvullingen verkrijgbaar voor specifieke bescherming of functionaliteit. De veiligheidsbril en gehoorbescherming zijn hiervan de meest bekende voorbeelden. Ook zweetbanden voor de binnenkant, kinbanden waardoor de helm niet kan loslaten en nekflappen om de nek te beschermen tegen bijvoorbeeld hitte of vloeistof zijn goede voorbeelden van extra beveiliging.

Accessoires zoals ondermutsen en speciale helmstickers zonder weekmakers om de helm te personaliseren, lampen etc. zijn allemaal verkrijgbaar bij Safetyfreaks. Op deze pagina laten we enkele uitbreidingen zien. De mogelijkheden verschillen uiteraard per merk en per type helm. Wij adviseren u hierover graag.

Wintermuts

Kask wintermuts

De wintermuts wordt onder de helm gedragen en past zich aan de vorm van het hoofd aan. Past onder elke helm. De hier afgebeelde Kask wintermuts is gemaakt van vocht absorberend materiaal en kan op 30 graden worden gewassen.

Oogbescherming

Petzl Vizir

Petzl Vizir voor bescherming bij werkzaamheden als slijpwerk, houtbewerking, polijstwerk . Robuust uitgevoerd, krasbestendig en voor vele toepassingen te gebruiken. Met 2 standen: werkpositie en opbergpositie. Heeft een anti-damp en anti-kras coating. Past op Vertex- en Avao-helmen.

Lamp

Petzl Pixa 3

De Petzl Pixa 3 wordt met de band aan het hoofd bevestigd, op de helm gemonteerd (Vertex en Avao) of op de grond geplaatst. Met drie verlichtingsniveau's is deze lamp bruikbaar op korte en lange afstand en bij verplaatsingen. De batterij kan met het oplaadstation worden opgeladen terwijl de lamp is aangesloten. bevat een indicator voor het batterijniveau.

Oorbescherming

Peltor 3M Optime III

De Peltor 3M Optime III is speciaal ontwikkeld voor gebruik in zeer lawaaiige werkomgevingen zoals de bouw en wordt op de helm gemonteerd. Door de dubbele wand wordt de resonantie in de schelp geminimaliseerd. Daardoor wordt lawaai gedempt, terwijl spraak en signalen toch goed doorkomen. De randen van de schelpen zijn gevuld met een combinatie van vloeistof en schuim, wat het draagcomfort zeer verhoogd, ook wanneer de beschermer langdurig wordt gedragen.

Adapter oorkappen

Kask adapter voor oorkappen.

Om toebehoren op een helm te monteren kunnen adapters nodig zijn die aan de montagesleuven van de helm worden bevestigd. De hier afgebeelde Kask adapter is bedoeld voor het monteren van gehoorbescherming op Kask Plasma AQ helmen en is geschikt voor de hierboven genoemde 3M Optime III oorkappen.

Beschermhoes helm

Kask beschermhoes voor helm.

In deze beschermhoes/tas van Kask kan de helm veilig worden vervoerd zonder onnodige beschadigingen op te lopen. Ook wordt zo de levensduur van de helm verlengd doordat de helm op deze wijze donker bewaard wordt. Daglicht bevat namelijk uv-licht dat het verouderingsproces van de helm versnelt.

Speciale stickers

Petzl stickers voor helmen.

Een helm mag niet met stift worden beschreven en er mogen geen stickers op worden aangebracht. Dit omdat deze producten vaak weekmakers bevatten wat de helm verzwakt. Met deze speciale stickers van Petzl kan de helm door middel van beschrijving of bedrukking, bijvoorbeeld met logo, worden gepersonaliseerd. De hier afgebeelde stickers zijn bedoeld voor Petzl Vertex helmen. Er zijn ook reflecterende stickers verkrijgbaar voor een betere zichtbaarheid.

Accessoires veiligheidshelmen
 1. Petzl Vizir
  Petzl Vizir helm vizier
  (Excl. BTW) v.a € 40,50
 2. Petzl Vizir Shadow
  Petzl Vizir Shadow helm vizier
  (Excl. BTW) v.a € 45,50
 3. Petzl Vizen beschermingsvizier
  Petzl Vizen gelaatsscherm
  (Excl. BTW) v.a € 50,50
 4. Petzl Vizen Mesh vizier
  Petzl Vizen mesh gelaatsscherm
  (Excl. BTW) v.a € 45,50
 5. Petzl Beanie muts
  Petzl Beanie muts
  (Excl. BTW) v.a € 37,50
 6. Kask gehoorbescherming SC3
  Kask Gehoorkappen SC3
  Algemeen:
  90%
  (Excl. BTW) v.a € 27,30
 7. Petzl Pixa 3 hoofdlamp
  Petzl Pixa 3 hoofdlamp
  (Excl. BTW) v.a € 59,00

Vaardigheden vereist

Voor het gebruik van klimtechnieken en werken op hoogte is een juiste kennis en beheersing van materialen en technieken wettelijk verplicht. Safetyfreaks zorgt voor uw veiligheid met gedegen cursussen op diverse niveau’s: basis, gevorderden en redding.

 

Keuring en onderhoud

Het is wettelijk verplicht om klimmateriaal jaarlijks te laten keuren door een gecertificeerd bedrijf. Ook na een val dient materiaal weer gekeurd te worden. Safetyfreaks is hierin gespecialiseerd en zorgt ook voor de registratie.

 
Helm met oorkappen en ondermuts